Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Flinke toename Duitse werkloosheid

Flinke toename Duitse werkloosheid
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal werklozen in Duitsland is in juni flink gestegen, waardoor ook het werkloosheidspercentage stevig opliep. Dat meldde het Federale Arbeidsbureau donderdag.

De sterke toename is het gevolg van de registratie van Oekraïense vluchtelingen op de Duitse arbeidsmarkt, verklaarde het Federale Arbeidsbureau.

In juni liep het voor seizoensinvloeden aangepaste aantal werklozen met 133.000 op, na een afname in mei met 5.000 op maandbasis.

Het voor seizoensinvloeden aangepaste werkloosheidspercentage kwam in juni uit op 5,3 procent tegen 5,0 procent in mei.

In totaal zaten er in juni 2,36 miljoen Duitsers zonder baan. In mei waren dit er 2,26 miljoen.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 handyman6 30 juni 2022 11:07
    Nou Stock King24: wij doen moeilijk over 55+ intreders,die hoeven we meestal niet,maar Duitsers zijn echt lastig met kollega's.
    Ik denk wel es ,dat zonder al die werknemers uit mn oostblok ,die ondanks stugge Duitse houding,toch willen werken ,heel Germany allang krakend tot stilstand was gekomen.....
    De Duitse autochtoon wil chef zijn of afdelingsleider,witte boord,ambtenaar,etc en al helemaal in het zuiden.Wat een hierarchie heerst daar nog ,verbaas me er elke x weer over.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links