Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: obligatiebeleggers ook klaar met Just Eat

Beursblik: obligatiebeleggers ook klaar met Just Eat
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Nu het vermoedelijk niet gaat komen van een verkoop van Grubhub door Just Eat Takeaway, is dat ook een teleurstelling voor obligatiehouders van de maaltijdbezorger. Dit zegt analist Robbert Manders van de VEB woensdag, wijzend op de obligatierente die stijgt van 8,3 naar 9,6 procent.

"JET heeft 2,2 miljard aan schulden uitstaan en het bedrijf draait met een negatieve EBITDA. Dat is geen gezonde situatie. En als de rente blijft stijgen omdat de markt twijfelt aan de capaciteit van JET om schuldeisers terug te betalen, dan raakt het van de regen in de drup", aldus de analist, want herfinanciering van de schulden zou nu tientallen miljoenen meer kosten dan vorige week. En dat is veel geld voor een bedrijf van de omvang van Just Eat Takeaway dat verlieslatend is.

De maaltijdbezorger heeft echter nog tijd. De eerste grote aflossing is pas in december 2023 en er zit nog voldoende in kas, aldus Manders.

De analist is ook weinig te spreken over "de zoveelste maal dat de communicatie vanuit Just Eat Takeaway verwarrend is". Terwijl de CEO van Grubhub zegt dat er een strategische partner wordt gezocht, blijft moederbedrijf Just Eat herhalen dat er daarnaast ook actief wordt gewerkt aan een verkoop.

"Beleggers houden niet van onzekerheid, en zeker obligatiebeleggers niet", volgens Manders. "Het bedrijf versterkt de bedenkelijke reputatie om beleggers keer op keer negatief te verrassen."

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
JUST EAT TAKEAWAY 56% zegt kopen 16 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

JUST EAT TAKEAWAY

17,508 12 aug
-0,328 -1,84%
Premium

Concurrenten groeien harder dan Just Eat Takeaway

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links