Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Amerikaanse economie krimpt nog iets harder

Amerikaanse economie krimpt nog iets harder

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse economie is in het eerste kwartaal van dit jaar nog iets sterker gekrompen dan aanvankelijk gedacht. Dit bleek woensdag uit de derde en definitieve raming van het Amerikaanse ministerie van handel.

Het bruto binnenlands product daalde in het eerste kwartaal niet met 1,5 procent op jaarbasis, maar met 1,6 procent.

In het vierde kwartaal vorig jaar bedroeg de groei nog 6,9 procent, waardoor de Amerikaanse economie in heel 2021 met 5,7 procent groeide. 

De PCE prijsindex steeg in het eerste kwartaal met 7,1 procent, tegenover 6,4 procent een kwartaal eerder. De vorige raming voor het eerste kwartaal stond op 7,0 procent.

De kernprijsindex, dat wil zeggen zonder voeding en energie, steeg met 5,2 procent, 0,1 procentpunt meer dan in de vorige raming. Dat was 5,0 procent in het vierde kwartaal.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links