Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Overdreven afstraffing Fagron'

'Overdreven afstraffing Fagron'
Beeld: Fagron

(ABM FN-Dow Jones) De koersdaling van Fagron nadat bleek dat het bedrijf een waarschuwingsbrief van de Amerikaanse FDA heeft ontvangen, is wat overdreven. Dit stelde analist Frank Claassen van Degroof Petercam woensdag.

De FDA constateerde na een inspectie in november 7 procedurefouten bij een herverpakkingsfaciliteit van Fagron in Minnesota. Hierdoor zou kruisbesmetting kunnen optreden. Fagron liet weten 4 problemen te hebben opgelost en te werken aan de overige 3.

De brief was op 14 juni ontvangen en geeft 15 werkdagen de tijd om met een plan van aanpak te komen.

Volgens Claassen is het niet ongebruikelijk dat de FDA na een bedrijfsinspectie met dergelijke waarschuwingen komt. Maar in dit geval moest Fagron wel externe expertise inhuren om het probleem aan te pakken, benadrukte de analist. "In onze optiek is dit wel degelijk een problemen, maar voorlopig ook weer geen drama", aldus Claassen. Er hoeven geen producten te worden teruggeroepen en de fabriek mag open blijven. 

De inspectie betreft de herverpakkingsfaciliteit voor de meeste Brands & Essentials activiteiten van Fagron in de VS. Degroof schat de omzet op 60 miljoen euro met een EBITDA van 12 tot 15 miljoen euro. Het recent overgenomen Letco en de steriele faciliteit in Wichita blijven buiten schot, benadrukte Claassen.

"Normaal gezien kan het probleem opgelost worden en Fagron heeft nog tijd en alleen in het slechtste geval moet de fabriek dicht", aldus Claassen.

De koersval kostte dinsdag al meer dan 100 miljoen euro en dat vindt de analist te veel. Hij handhaaft het koopadvies op Fagron met een koersdoel van 23,00. 

Woensdag daalt het aandeel op een rode beurs nog eens 6,3 procent naar 14,80 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Fagron 56% zegt kopen 9 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Fagron

13,850 12 aug
+0,520 +3,90%
Premium

Fagron: onzekerheid blijft

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links