Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fed-bestuurder Williams rekent niet op recessie - media

Fed-bestuurder Williams rekent niet op recessie - media
Beeld: Federal Reserve

(ABM FN-Dow Jones) De voorzitter van de New York Fed denkt dat de Amerikaanse economie een recessie kan vermijden, hoewel de noodzaak voor aanzienlijk hogere rentes er wel is om de inflatie onder controle te krijgen. Dit zei John Williams, die stemrecht heeft binnen het beleidscomité van de Fed, dinsdag op de Amerikaanse zakenzender CNBC.

"Een recessie is op dit moment niet mijn basisscenario", vertelde Williams tijdens een live interview in het programma Squawk Box.

"Ik denk dat de economie sterk is. Het is duidelijk dat de financiële omstandigheden krapper zijn en ik verwacht dat de groei dit jaar behoorlijk zal vertragen in vergelijking met vorig jaar."

Williams rekent op een economische groei in de VS van 1 tot 1,5 procent in 2022, tegenover 5,7 procent vorig jaar.

"Maar dat is geen recessie", aldus de Fed-bestuurder. "Dat is een vertraging die nodig is om de inflatiedruk te verkleinen en de inflatie omlaag te brengen."

Daarom is het volgens de centraal bankier nodig dat de rentes een stuk verder omhoog gaan. Williams verwacht dat de Fed tijdens de bijeenkomst in juli zal discussiëren over een verhoging van 50 tot 75 basispunten.

Volgens Williams functioneren de markten verder goed en is van een zogeheten 'taper tantrum' geen sprake.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
 1. Han 2 28 juni 2022 16:45
  What Is the Taper Tantrum?
  The phrase, taper tantrum, describes the 2013 surge in U.S. Treasury yields, resulting from the Federal Reserve's (Fed) announcement of future tapering of its policy of quantitative easing. The Fed announced that it would be reducing the pace of its purchases of Treasury bonds, to reduce the amount of money it was feeding into the economy. The ensuing rise in bond yields in reaction to the announcement was referred to as a taper tantrum in financial media.

  KEY TAKEAWAYS
  Taper tantrum refers to the 2013 collective reactionary panic that triggered a spike in U.S. Treasury yields, after investors learned that the Federal Reserve was slowly putting the brakes on its quantitative easing (QE) program.
  The main worry behind the taper tantrum stemmed from fears that the market would crumble, as the result of the cessation of QE.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links