Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: update Philips stelt wat gerust

Beursblik: update Philips stelt wat gerust
Beeld: Philips

(ABM FN-Dow Jones) De update van Philips over de problemen met de DreamStations zorgt voor wat geruststelling. Dit merkte analist Marc Hesselink van ING dinsdag op.

"De kans op mankementen is met 0,5 procent laag, maar neemt aanzienlijk toe tot 7 procent als er wordt gereinigd met ozon, wat verboden is", aldus de analist. De uitstoot van mogelijke schadelijke deeltjes blijft volgens ING binnen de normen en zouden dus op lange termijn geen gezondheidsschade moeten opleveren voor patiënten. 

Philips is samen met externe partijen nog altijd bezig met extra tests.

"De terugroepactie is nog verre van achter de rug, maar de update van vandaag zal voor geruststelling zorgen dat het potentiële gezondheidsrisico voor patiënten erg klein is", aldus Hesselink. 

Philips heeft 5,5 miljoen apparaten die vervangen of gerepareerd moeten worden. Daarvan waren er 2 maanden geleden 2,7 miljoen gedaan. Dat betekent dat in dit tempo Philips nog tot in 2023 bezig is. En dan is het nog wachten op een schikking voor de massaclaim die bij Philips is neergelegd.

ING heeft een Houden advies op Philips met een koersdoel van 25,00 euro. Het aandeel levert dinsdag 3,3 procent in op 20,16 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Philips Koninklijke 62% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Philips Koninklijke

19,426 12 aug
-0,114 -0,58%
Premium

Daar is de winstwaarschuwing van Philips

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links