Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

KLM oneens met kritiek staatstoezichthouder

KLM oneens met kritiek staatstoezichthouder
Beeld: KLM

(ABM FN-Dow Jones) KLM is het niet eens met de kritiek van de staatsagent, die toeziet op de naleving van de voorwaarden die zijn gesteld aan de lening aan KLM, dat de luchtvaartmaatschappij niet voldoende maatregelen zou hebben genomen om zijn lange-termijngezondheid te garanderen. Dit zei KLM vrijdag in een reactie op de rapportage van de staatsagent.

KLM ontving in totaal een leningenpakket van de overheid van 3,4 miljard euro, waarvan 942 miljoen is opgenomen, waarvan inmiddels tweederde is terugbetaald. De rest wordt in de loop van dit jaar terugbetaald.

KLM zei te betreuren dat het rapport geen recht doet aan de inspanningen die zijn geleverd in de afgelopen twee zware coronajaren.

De luchtvaartmaatschappij zei de ambitie van de staatsagent te delen om sterk en concurrerend uit de crisis te komen en daar tal van maatregelen voor getroffen te hebben en daar ook mee door te gaan.

In plaats van de geëiste 15 procent reductie van de beïnvloedbare kosten, is er een reductie van 30 procent gerealiseerd, benadrukte de maatschappij.

"Het feit dat we in de laatste drie kwartalen een positief operationeel bedrijfsresultaat hebben geboekt en het beter doen dan onze Europese concurrenten, sterkt ons in deze overtuiging", aldus KLM.

Daarnaast wijst KLM op een aantal onjuistheden en suggestieve formuleringen in het rapport, waaronder uitspraken over de hoogte van het salaris en de productiviteit van de vliegers en mogelijke belastingontwijking door medewerkers in het buitenland

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM 60% zegt verkopen 10 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Air France-KLM

1,570 17:35
+0,050 +3,26%
Premium

Kwestie van tijd voordat Air France-KLM pennystock is

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links