Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Olieprijs daalt

Olieprijs daalt
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is donderdag lager gesloten. Bij een settlement van 104,27 dollar werd een vat West Texas Intermediate bijna 2 procent goedkoper.

"De prijs van een vat olie daalt rap richting de 100 dollar per vat. De reden voor deze daling heeft niet te maken met vraag en aanbod, maar met de vrees voor een mogelijke recessie. Inflatieangst is omgeslagen in recessieangst", aldus investment manager Simon Wiersma van ING.

De voorzitter van de Federal Reserve Jerome Powell erkende woensdag voor het Amerikaanse Senaat dat het een uitdaging is om te zorgen voor een zogenaamde zachte landing van de economie in de VS. Daarop daalde de WTI-olieprijs woensdag al 3 procent.

Volgens Ipek Ozkardeskaya van Swissquote Bank ligt een belangrijk steunniveau voor de olieprijs op 100 dollar. "Veel beleggers verwachten geen daling onder dit niveau, wijzend op een krap wereldwijd aanbod en een veerkrachtige vraag", aldus de analist.

De Amerikaanse president Joe Biden riep woensdag op tot een belastingverlichting voor gas en benzine tijdens de zomermaanden. Volgens analisten is de kans klein dat het voorstel goedgekeurd wordt door het Amerikaans Congres. Lukt dit wel, dan zou de vraag naar benzine verder toenemen, waardoor de prijzen stijgen.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 23 juni 2022 21:32
    Ja ik denk ook dat 100$ de bodem is, dan blijft shelletje en mede kornuiten dik verdienen, de zware val van shell, de laatste dagen had ik niet verwacht, maximaal een procent of 10, maar nu schieten we al aardig op naar het dubbele, zal het eigen aandelen inkoop programma aan zijn maximum zitten[ voorlopig althans]??
  2. forum rang 5 Blanco rolling 23 juni 2022 23:14
    quote:

    jan de vakman schreef op 23 juni 2022 21:32:

    Ja ik denk ook dat 100$ de bodem is, dan blijft shelletje en mede kornuiten dik verdienen, de zware val van shell, de laatste dagen had ik niet verwacht, maximaal een procent of 10, maar nu schieten we al aardig op naar het dubbele, zal het eigen aandelen inkoop programma aan zijn maximum zitten[ voorlopig althans]??
    Het inkoopprogramma draait op volle toeren. Er worden dagelijks 4 miljoen+ aandelen uit de markt gehaald. Het bolgende kwartaal gaat dat net zo hard door natuurlikk met deze olie- en gasprijzen.

    Het dividend van Shell is te laag tov Exxon en Chevron.
    Verhoging van het dividend naar bijv 35 usd cent zou een geweldige boost asn het aandeel geven
  3. forum rang 7 jan de vakman 21 juli 2022 22:11
    Wie de belangrijke Amerikaanse cijfers bekijkt, ziet heus wel, dat daar een paar vette koeien, opgegeten worden, door die 7 magere en die werden er nog niet eens dikker van ook!!
    China lijdt waarschijnlijk het meeste door het lijden dat hij vreest!!
    Of de totale produktie omhoog gaat, waag ik te betwijfelen!!
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links