Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Powell: inzet inflatiebestrijding Fed onvoorwaardelijk

Powell: inzet inflatiebestrijding Fed onvoorwaardelijk
Beeld: Federal Reserve

(ABM FN-Dow Jones) De inzet van de Federal Reserve om de inflatie te bestrijden is "onvoorwaardelijk". Dit zei voorzitter Jerome Powell donderdag tijdens de tweede dag van hoorzittingen voor het Amerikaans Congres.

Gevraagd naar de mate van inzet, antwoordde Powell voor het Huis van Afgevaardigden: "Het is onvoorwaardelijk... we hebben een arbeidsmarkt die onhoudbaar 'heet' is en we zijn ver verwijderd van onze inflatiedoelstelling."

Volgens Krishna Guha van Evercore ISI gebruikte Powell het woord "onvoorwaardelijk" woensdag niet, toen hij een verklaring aflegde in de Senaat. En dat terwijl het woord wel terugkomt in het rapport van de Fed dat naar het Congres is gestuurd als onderdeel van Powells getuigenis.

Volgens Guha impliceert "onvoorwaardelijk" dat de Fed bereid is om een hogere werkloosheid te accepteren, en ook een recessie, om de inflatie terug te dringen. Omdat Powell het woord woensdag niet in de mond nam, leek hij toen minder hawkish dan verwacht, volgens de marktkenner.

Woensdag gaf de Fed-voorzitter wel aan dat het een uitdaging wordt om te zorgen dat de Amerikaanse economie zacht zal landen. Toch is een recessie niet onvermijdelijk, voegde Powell hier donderdag aan toe. De centrale bank verwacht vooralsnog dat de economische groei in de Verenigde Staten in de tweede jaarhelft vrij sterk zal zijn.

Verder zei Powell in de hoorzitting donderdag dat de Fed geen plannen heeft voor nieuwe beleidsinstrumenten. De centrale bank zal ook het inflatiedoel van 2 procent niet aanpassen, aldus de Fed-voorzitter.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 23 juni 2022 19:13
    Dat woord onvoorwaardelijk zal wel weer snel verdwijnen, want ook de amerikaanse economie is fors aan het afkoelen, kijk maar eens even naar de wijd en breed zuiverste economische temperatuur meter; koper, het meest belangrijke metaal, dat in alle sectoren een hoofdrol speelt, davert naar beneden, riemen vast, jongens!!
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links