Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Minder sterke afname verkoop Nederlandse bedrijfswagens - ACEA

Minder sterke afname verkoop Nederlandse bedrijfswagens - ACEA
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De verkoop van bedrijfsvoertuigen in Nederland is in mei wederom gedaald, maar veel minder sterk dan een maand eerder. Dit meldde de Europese brancheorganisatie voor de auto-industrie ACEA donderdag.

Het aantal verkochte nieuwe bedrijfsvoertuigen in Nederland daalde vorige maand met 13,4 procent op jaarbasis tot 6.182 stuks. In april bedroeg de daling 24,0 procent.

In de Europese Unie daalde de verkoop in mei met 17,7 procent tot 136.410 voertuigen. In april dit jaar daalde de verkoop met 27,1 procent.

Duitsland en Frankrijk, landen die qua volumes toonaangevend zijn in de Europese Unie, lieten ook minder sterke dalingen zien. In Duitsland ging de verkoop in mei met 19,5 procent omlaag tegen 30,5 procent een maand eerder. In Frankrijk daalden de verkopen met 16,8 tegen 28,6 procent in april.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links