Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Majorel wil fuseren met Sitel

Majorel wil fuseren met Sitel
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Majorel heeft overeenstemming bereikt op de belangrijkste punten over een fusie met Sitel Group, in een transactie ter waarde van circa 9 miljard euro. Dat maakten de bedrijven maandagochtend bekend.

Aandeelhouders van Majorel zouden een belang van 43,9 procent in het nieuwe bedrijf krijgen, plus een dividend in contanten van 440 miljoen euro. De meeste aandelen van beide bedrijven zitten bij een handvol grote aandeelhouders.

De bedrijven zeggen dat de bedrijfsculturen erg goed op elkaar aansluiten en dat het gedeelde ondernemerschap de weg plaveit voor een succesvolle integratie. "We realiseerden ons al vroeg dat we hetzelfde DNA hebben als Majorel", aldus CEO Laurent Uberti van Sitel.

CEO Thomas Mackenbrock van Majorel wordt na de fusie chief investment officer en CEO van de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika, zo werd afgesproken. Uberti wordt de CEO van het fusiebedrijf.

De beoogde combinatie zou wereldleider in klantenservice-callcenters worden, met een omzet van 5,4 miljard euro in een  branche waarin meer dan 300 miljard euro per jaar omgaat.

De EBITDA zou meer dan 1 miljard euro zijn en het aantal medewerkers wereldwijd meer dan 240.000, waarvan er meer dan 165.000 afkomstig zijn van Sitel. De omzetgroei zou dit jaar uitkomen in de dubbele cijfers en de EBITDA-marge op 16 tot 17 procent, afgezien van synergievoordelen.

De overname door Sitel zou zo'n 20 procent aan extra waarde creëren voor de aandeelhouders van Majorel, doordat het fusiebedrijf zich sneller kan ontwikkelen en omdat er rond 100 miljoen euro aan jaarlijkse synergievoordelen te realiseren zijn. Het bericht spiegelt een waardestijging van het aandeel Majorel van 91 procent voor, vergeleken met de slotkoers vrijdag.

De Afrikaanse aanwezigheid van Majorel en die in Azië van Sitel completeert de geografische spreiding voor beide bedrijven. Majorel is een combinatie van Bertelsmann-dochter Arvato met het Marokkaanse Saham.

Deze twee grote aandeelhouders van Majorel zijn het eens over de kernvoorwaarden voor een overname met de familie Mulliez, die de meerderheidsaandeelhouder is van Sitel. Na de geplande fusie zou de familie Mulliez bijna 45 procent van de aandelen hebben, Bertelsmann en Saham elk 17,3 procent en het management van Sitel en Majorel respectievelijk 11,2 en 0,4 procent. Slechts 8,8 procent van de aandelen zijn dan vrij verhandelbaar.

De transactie zou eind dit jaar of begin volgend jaar moeten worden afgerond.

Na de fusie zou het bedrijf het hoofdkantoor in Luxemburg hebben en een notering aanhouden in Amsterdam. De nieuwe naam wordt na de fusie bekendgemaakt.

Het aandeel Majorel steeg maandag 13,9 procent naar 29,05 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
MAJOREL GROUP LUX 57% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. bergen333 20 juni 2022 14:10
    "De beoogde combinatie zou wereldleider in klantenservice-callcenters worden, met een omzet van 5,4 miljard euro in een branche waarin meer dan 300 miljard euro per jaar omgaat."

    Dus met een omzet van nog geen 2 procent van de totale omzet in die branche ben je wereldleider, ABM-FN?
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links