Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Update: Besi iets optimistischer gestemd

Update: Besi iets optimistischer gestemd
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) BE Semiconductor Industries heeft tijdens een beleggersdag de margedoelstellingen voor 2025 iets aangescherpt. Dit bleek voorbeurs.

Het bedrijf uit Duiven rekent nog altijd op een omzet van meer dan 1 miljard euro in 2025, maar lijkt daar gezien de presentatie iets meer vertrouwen in te hebben gekregen. Daarnaast rekent Besi nu op een brutomarge tussen 58 en 62 procent in plaats van 57 tot 62 procent. De nettomarge zal vermoedelijk 35 tot 40 procent bedragen in plaats van de eerder gemelde 30 tot 35 procent.

Over hybrid bonding zei Besi dat het niet de vraag is of dit een succes wordt, maar wanneer en hoe groot het succes zal zijn. Besi schat het marktpotentieel inmiddels hoger in dan voorheen.

In de eerste drie maanden van dit jaar was de totale orderinstroom van Besi 205 miljoen euro. Er was minder vraag voor het hoogste segment smartphones. En ook Chinese klanten van Besi waren wat rustiger. 

Woensdag zei Besi dat de groei in de tweede jaarhelft is doorgezet. Wel rekent het op tegenwind voor de orderinstroom op korte termijn, nog altijd door zwakte in China en minder vraag in het hoogste segment smartphones, maar ook door geopolitieke conflicten.

Toch zal er stevig geïnvesteerd blijven worden in de halfgeleiderindustrie, aldus Besi, dat wijst op cijfers van VLSI, die aangeven dat de investeringen dit jaar met 23 procent stijgen. Dat is wel minder dan de plus van 37 procent in 2021, maar veel meer dan in de jaren daarvoor. TSMC, Samsung en Intel nemen het leeuwendeel van deze investeringen voor hun rekening volgens VLSI.

Het aandeel Besi stijgt woensdagmiddag op een groen Damrak 5,8 procent.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BESI 89% zegt kopen 38 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. The Saint 16 juni 2022 15:34
    Het is al vanaf november 2021 erg volatiel op de beurs.
    Shortfondsen,,de jakhalzen verdienen geld als water. Olie aandelen idem. Tactiek shortfondsen is simpel; een paar dagen short. Dan een dag terugkopen. Nieuwe kopers worden bij stijging gelokt om te kopen. Dan zetten de shortfondsen de boel flink op rood om paniekverkopen te veroorzaken. Dan is er weer een licht herstel, om vervolgens de beurzen weer te laten dalen. Dat herhaalt zich keer op keer. Met het verschil dat de dalen dieper zijn dan de stijgingen. Daarbij gebruik makend van de macro-economische nieuws invloeden en ander is er altijd wel e iets negatiefs te verzinnen bij ieder bedrijf om het kapot te shorten. Zie Phillips, CM.com, Akzo, Prosus, just eat etc.
    De chippers ASML, ASMI en Besi worden onterecht flink geshort. Zij hebben volop cash en keren dividend uit. Stijging van de kosten worden doorberekend in de verkoopprijzen. Het slaat nergens op, behalve dat dat short fondsen zich verrijken als enige reden van de uitverkoop.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

BE Semiconductor Industries

53,760 12 aug
+0,380 +0,71%
Premium

Besi: da's even slikken

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links