Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: Deutsche Bank verlaagt koersdoel Unibail

Beursblik: Deutsche Bank verlaagt koersdoel Unibail

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank heeft het koersdoel voor Unibail-Rodamco-Westfield verlaagd van 68,00 naar 64,00 euro met handhaving van het Houden advies. Dit bleek dinsdag uit een sectorrapport van de bank.

Deutsche Bank ziet voor het vastgoedbedrijf een hoger risicoprofiel, gezien de hoge hefboom en de lagere rendering van de portefeuille. Een ander punt van aandacht is de noodzaak voor Unibail om desinvesteringen te doen, en dan vooral in de Verenigde Staten, om de schulden te verlagen. En dat is gezien de huidige marktomstandigheden een risico, aldus de bank.

Het zwakkere consumentenvertrouwen, opwaartse inflatiedruk en een structureel lagere vraag naar retailruimte blijven ook lastig voor Unibail. Deutsche Bank gaf dinsdag wel aan dat deze risico's redelijk goed zijn verwerkt in de waardering.  

Deutsche Bank verwacht voor dit jaar op een vergelijkbare basis een vastgoedwaardering die licht onder het niveau van heel 2021 ligt bij een gematigde stijging van de huur, terwijl op operationeel vlak er minder verval optreedt dat door de bank eerder werd voorzien.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD 57% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD

60,820 12 aug
+1,050 +1,76%
Premium

Unibail-Rodamco-Westfield optimistischer gestemd

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links