Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Biden gaat strijd aan met Amerikaanse tabaksindustrie

Biden gaat strijd aan met Amerikaanse tabaksindustrie
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse regering wil een beleid gaan voeren waarbij tabaksfabrikanten worden verplicht om de nicotine in alle sigaretten die in de Verenigde Staten worden verkocht, te verminderen tot minimale of niet-verslavende niveaus. Dit meldde de Wall Street Journal zaterdag op basis van ingewijden.

Het zou een stap zijn die de tabaksindustrie op zijn kop zet.

Het beleid, dat de regering van president Joe Biden naar verwachting volgende week zal aankondigen, zal echter pas over een aantal jaren van kracht worden. 

De Food and Drug Administration moet eerst een voorgestelde regel publiceren waartegen tabaksbedrijven mogelijk rechtszaken zullen aanspannen, hetgeen zorgt voor een vertraging in de daadwerkelijke uitvoering van het beleid.

Altria Group en Reynolds American, de twee grootste sigarettenfabrikanten in de VS wilden tegenover WSJ niet reageren op het bericht. Ook een woordvoerder van het Witte Huis wilde geen commentaar geven aan de zakenkrant.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Altria Group 80% zegt verkopen 5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. FlashHenk 11 juni 2022 21:31
    Goed nieuws voor de illegale markt en de georganiseerde misdaad. De vlag kan uit! Ongelooflijk hoe dogmatisch het anti-tabaksbeleid nog altijd is. In Scandinavië hebben ze al jaren een succesvol alternatief beleid dat gericht is op producten met verminderd risico. De rest van de wereld probeert nog immer een bestaande vraag kunstmatig de kop in te drukken. Beleidsmatige incompetentie, het valt niet anders te omschrijven.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links