Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bank of America tipt ING voor beleggersdag

Bank of America tipt ING voor beleggersdag

(ABM FN-Dow Jones) De aankomende beleggersdag van ING op 13 juni zou wel eens een aanjager voor de aandelenkoers van de Nederlandse bank kunnen zijn. Die schrijven analisten van Bank of America.

De Amerikaans bank hanteert een koersdoel van 15,20 euro, wat een opwaarts potentieel biedt van circa 50 procent en daarom gepaard gaat met een koopadvies.

De analisten denken dat ING overtuigend gaat aantonen dat het rendement op eigen vermogen kan stijgen van de huidige 9 procent naar 12 procent in 2025, dankzij winstgroei maar ook omdat een fors deel van het eigen vermogen gaat terugvloeien naar de aandeelhouders, zodat de winst per aandeel stijgt. Dit wordt het eerste strategische plan van de nieuwe CEO, verwachten ze.

Bank of America gaat er nog steeds van uit dat ING in drie jaar tijd 15 miljard euro kapitaal kan uitkeren, of 40 procent van de marktkapitalisatie. Dat zou gebeuren door de helft van de winst uit te keren als dividend, aangevuld met aandeleninkopen ter waarde van 6 tot 8 procent van de marktwaarde van het bedrijf.

Een update van ING over de netto rentebaten en de fee-inkomsten zal leiden tot hogere winsttaxaties van analisten, gelooft de Amerikaanse zakenbank. ING zal bevestigen dat de rentebaten in het eerste kwartaal het laagste punt hebben bereikt, en zal waarschijnlijk ook de gevoeligheid voor rentebewegingen bekendmaken, waardoor analisten met meer zekerheid een hogere winst kunnen voorspellen. Wanneer de ECB de rente per juli verhoogt, zal dat effect nog worden versterkt.

Over de leningengroei zal de bank voorzichtig blijven, denkt de Amerikaanse bank, maar over de fee-inkomsten zal ING mogelijk de verwachtingen verhogen tot de bovenkant van de bandbreedte van 5 tot 10 procent groei.

Het aandeel ING noteert dinsdagmiddag 0,2 procent lager op 10,39 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING 88% zegt kopen 17 stemmen

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. Kees Jeroen 8 juni 2022 18:00
    Bank of America
    It is the second-largest banking institution in the United States, after JPMorgan Chase, and the eighth-largest bank in the world. Bank of America is one of the Big Four banking institutions of the United States. It serves approximately 10.73% of all American bank deposits, in direct competition with JPMorgan Chase, Citigroup, and Wells Fargo.

    The Bank of America Corporate Center, headquarters of Bank of America in Charlotte, North Carolina
    Owners Berkshire Hathaway (12.0%)
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ING Groep

9,490 12 aug
+0,078 +0,83%
Premium

Negatieve koersreactie op cijfers ING is onzinnig

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links