Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

HAL zet overnamebod Boskalis door

HAL zet overnamebod Boskalis door
Beeld: Boskalis

(ABM FN-Dow Jones) HAL is van plan in de tweede helft van juni het bod op Boskalis officieel te lanceren. Dit maakte de investeerder vrijdagochtend bekend.

HAL deed eerder dit jaar een voorwaardelijk bod op Boskalis van 32,50 euro per aandeel, waar na betaling van 0,50 euro aan dividend door Boskalis nog 32,00 euro van over is. 

Na gesprekken met de maritiem dienstverlener, besluit de investeerder het bod definitief te lanceren in de tweede helft van deze maand.

De afronding van de deal wordt vervolgens in het derde kwartaal van dit jaar verwacht.

Boskalis liet eerder vanochtend weten niet helemaal tevreden te zijn over de prijs die HAL biedt en beveelt het bod daarom niet aan bij zijn aandeelhouders. Er zijn gesprekken geweest met HAL om het bod te verhogen, maar daar voelt de investeerder momenteel niets voor.

Al met al besloot Boskalis om, in het belang van alle aandeelhouders, het voorgenomen bod neutraal voor te leggen op prijs en aandeelhouders daardoor desgewenst de mogelijkheid te geven hun aandelen aan te bieden.

Over de niet-financiële voorwaarden, waar onder meer de strategie, organisatie en werknemers onder vallen, werd wel overeenstemming bereikt door Boskalis en HAL.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Boskalis 67% zegt verkopen 9 stemmen
HAL Trust 67% zegt kopen 9 stemmen

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
 1. Sustainable 3 juni 2022 09:27
  HAL heeft bijna 50% van de aandelen Boskalis in bezit, dus voorstel zal nagenoeg een hamerstuk zijn in de aandeelhoudersvergadering, tenzij Boskalis op de proppen komt met een partij met een hoger bod. Maar dat zal wrs dan wel organisatorische consequenties hebben en dus niet zo gewenst voor het huidige bestuur van Boskalis.

  HAL is geen filantropische instelling en moet de belangen van haar aandeelhouders vooropstellen. Dat betekent dus geen hoger bod.
 2. forum rang 9 objectief 3 juni 2022 09:37
  quote:

  Sustainable schreef op 3 juni 2022 09:27:

  HAL is geen filantropische instelling en moet de belangen van haar aandeelhouders vooropstellen. Dat betekent dus geen hoger bod.
  Het bovenstaande klopt niet, door een hoger bod op BK zal HAL ook nieuwe tevreden aandeelhouders die in BK zaten kunnen aantrekken. Een hoger bod lijkt me veel slimmer voor het zuinige HAL, tenslotte hebben ze zelf al veel aandelen.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. 32,240
  -0,19% -0,060
 2. HAL Trust 11:29
  125,600
  -0,16% -0,200

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links