Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BAM kan beslag leggen op bezittingen AZ

BAM kan beslag leggen op bezittingen AZ
Beeld: BAM Groep

(ABM FN-Dow Jones) Bouwbedrijf BAM mag van het gerechtshof in Amsterdam beslag leggen op de bezittingen van voetbalclub AZ, in afwachting van de uitkomst van een geschil over de betaling voor herstelwerk aan het stadion van de club. Dit bevestigde het bouwbedrijf donderdag.

De Telegraaf meldde het rechterlijke oordeel, dat een eerder oordeel van de voorzieningrechter tenietdoet, dat er geen beslag gelegd mocht worden. Het gaat om een bedrag van 5 miljoen euro dat BAM claimt voor geleverde werkzaamheden aan het stadion.

Een woordvoerder van BAM wil niet zeggen of het bedrijf ook van plan is beslag te leggen. Wel zegt hij dat het bedrijf verheugd is dat de rechter tegemoetkwam aan de bezwaren van BAM.

Het gaat om het herstel van het ingestorte dak van het AZ-stadion door BAM, dat enkele maanden langer duurde dan was afgesproken. Volgens de club geldt daarom een kortingsregeling en hoeft de club niet het hele bedrag te betalen, meldde de Telegraaf. Volgens BAM was de vertraging niet de schuld van het bouwbedrijf en geldt de korting dus niet.

Volgens de Telegraaf heeft de advocaat van BAM laten doorschemeren dat de mogelijkheid van een beslag meer een middel is om de club tot betaling te bewegen, dan dat de bouwer daadwerkelijk beslag wil leggen.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BAM 85% zegt kopen 20 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

BAM Groep Koninklijke

2,526 12 aug
+0,140 +5,87%
Premium

Grote strategische stap BAM

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links