Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: DSM zet laatste stap om voedingsspeler te worden

Beursblik: DSM zet laatste stap om voedingsspeler te worden
Beeld: DSM

(ABM FN-Dow Jones) DSM heeft met de fusie met Firmenich een laatste stap gezet om een pure voedingsspeler te worden. Dit concludeerde analist Chris Counihan van Jefferies dinsdag.

De grootste overlap tussen de twee bedrijven ligt bij de Food & Beverage-activiteiten van DSM en de Flavours-divisie van Firmenich, vooral met betrekking tot de eindmarkten en klantenbasis. Twee derde van Firmenichs portefeuille bestaat echter uit Fragrances, die juist wat minder overlap biedt met de Personal Care- en Aroma-segmenten van DSM.

Het fusiebedrijf mikt op een omzetgroei op middellange termijn van 5 tot 7 procent, hetgeen volgens Jefferies in lijn is met de huidige doelstellingen van DSM voor Nutrition. Verder wordt op een aangepaste EBITDA-marge van 22 tot 23 procent gemikt. Dat is meer dan de ruim 20 procent waarop DSM nu rekent.

Verder wees Counihan op de desinvestering van de Nylon-activiteiten voor een bedrag van 3,7 miljard euro. Dit is meer dan waar de analist vooraf op mikte.

Jefferies heeft een Houden advies op DSM met een koersdoel van 161,00 euro. Het aandeel DSM steeg dinsdag 11,9 procent naar 162,95 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
DSM 75% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

DSM Koninklijke

145,300 10:11
-0,100 -0,07%
Premium

Hoge waardering van DSM is gerechtvaardigd

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links