Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'V-vormig herstel Vietnam helpt Heineken'

'V-vormig herstel Vietnam helpt Heineken'
Beeld: Heineken

(ABM FN-Dow Jones) Heineken heeft in mei waarschijnlijk fors meer bier verkocht in Vietnam, waar de productie met 29 procent is gestegen. Dat stelt Credit Suisse maandag op basis van voorlopige productiecijfers voor het Zuidoost-Aziatische land.

Het cijfer voor april werd bovendien opwaarts bijgesteld naar een volumegroei van 35 procent op jaarbasis, in plaats van 24 procent.

Credit Suisse concludeert dat de biermarkt in Vietnam een sterk V-vormig herstel laat zien na het opheffen van beperkingen in het nachtelijke uitgaansleven sinds medio januari. Heineken had vorig jaar last van zijn sterke aanwezigheid in Ho Chi Minh stad, waar de lockdowns het strengst waren, maar lijkt nu beter uit de pandemie te komen dan lokale concurrenten als Sabeco en Habeco, stellen de analisten.

Dit betekent volgens Credit Suisse dat de resultaten voor de regio Asia-Pacific bij Heineken fors hoger kunnen uitvallen dan de consensusverwachting voor het tweede kwartaal.

Credit Suisse denkt dat volumes in Asia-Pacific bij Heineken in het tweede kwartaal 50 tot 55 procent groei kunnen laten zien, waar de markt denkt aan 24 procent. 

Voor heel 2022 gaat Credit Suisse uit van 29 procent volumegroei in Asia-Pacific, met een groei van 37 procent in Vietnam.

Vietnam is goed voor 6 procent van de volumes en 12 procent van de winst van Heineken.

De bank heeft een Outperform advies voor Heineken.

Het aandeel Heineken won maandagochtend 1,6 procent op 94,18 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Heineken 100% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Heineken

94,500 12 aug
+0,700 +0,75%
Premium

Petje af voor Heineken

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links