Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Drukke macro-week voor de boeg

Drukke macro-week voor de boeg
Beeld: Euronext

(ABM FN-Dow Jones) Beleggers kunnen er na een verlengd weekend weer volop tegenaan voor een drukke macro-economische week met onder meer tal van inkoopmanagersindices en een Amerikaans banenrapport. 

Afgelopen week deed de beurs goede zaken en steeg de AEX weer boven de 700 punten. Sinds begin dit jaar verloren de indices heel wat terrein en met name de technologische aandelen zetten heel wat druk. 

Maandag blijft Wall Street gesloten wegens Memorial Day. Die dag krijgen we wel een invloedrijk inflatiecijfer uit Duitsland. De inflatie in de hele eurozone en Frankrijk staan voor dinsdag geagendeerd. 

Ook op maandag bekijken we het Nederlandse producentenvertrouwen en het consumentenvertrouwen in de hele eurozone. Het Japanse en Amerikaanse consumentenvertrouwen volgen woensdag. 

Dinsdag staat de Belgische economische groei gepland. Ook de Japanse industriële productie wordt die dag gepubliceerd. 

De inkoopmanagersindices voor zowel de diensten- als de industriële sectoren in China worden dinsdag online gezet. Woensdag volgen de inkoopmanagers specifiek voor de industrie uit Japan, China door onderzoeksbureau Caixin, Europa en Amerika. De indices voor de diensten volgen vrijdag. 

Woensdagavond kunnen we het Beige Book van de Federal Reserve inkijken. Deze visie op de economische toestand door de centrale bankiers wordt nauwlettend gevolgd. 

Donderdag publiceert loonstrookjesverwerker ADP een Amerikaans banenrapport. Dit een dag later dan normaal, omdat Wall Street maandag gesloten blijft. Het officiële banenrapport volgt vrijdag. De cijfers over de arbeidsmarkt in de VS zijn naast de inflatie belangrijk voor het beleid van de Federal Reserve. 

De Europese producentenprijzen staan donderdag gepland. In die gestegen prijzen heeft olie een belangrijk oordeel. Het oliekartel OPEC vergadert trouwens donderdag met zijn bondgenoten over de bestaande productie-afspraken.

Donderdag en vrijdag blijft de beurs van Londen gesloten. De laatste weekdag staat voor Duitsland nog een handelsbalans gepland. 

Bedrijfsagenda

Qua bedrijfsnieuws is het komende week rustig op het Damrak. Jaarvergaderingen zijn er van Aegon, Adyen en Fastned op respectievelijk dinsdag, woensdag en donderdag.

Aegon noteert donderdag ex-dividend.

In het buitenland staan er kwartaalcijfers op de rol van HP Inc op dinsdag, Hewlett Packard en GameStop op woensdag, en Broadcom, dat vorige week een grote overname aankondigde, op donderdag.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX 78% zegt kopen 9 stemmen
AMX 88% zegt kopen 8 stemmen
ASCX 88% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Jelle Trader 29 mei 2022 17:49
    Herstel in Bio Tech Stocks?

    Voor wat betreft de AEX, AMX en AScX en in het oog springende aandelen, dit is uitvoerig belicht in het stuk ‘Vooruitblik van de hoop…’ door Arend Jan Kamp. Tevens in deze vooruitblik aanvullend nieuws waardoor men mogelijk meer inzicht krijgt in complexe beleggingsmaterie en men wellicht meer gefundeerde beleggingsbeslissingen hoopt te nemen.

    Kort even over de AEX. Einde maandsessie dinsdag 31 mei, en daaropvolgend de welbekende 1e van de nieuwe maand beleggingsstortingen voor de passieve beleggers onder ons. Tot die tijd dus een plus in het vooruitzicht van de Indices.

    Onlangs las ik een artikel elders op de IEX-site dat Timing niets anders is dan gokken. Kennelijk is men van mening dat kennis, tijd en ervaring geen meerwaarde genereren op het langjarig beleggingsrendement! Slecht nieuws voor vermogensbeheerders, hedge funds en andere partijen die prominent deel uitmaken van de groep professionele beleggers. Dat timing niets anders is dan gokken is arbitrair, want portefeuille aanpassing/ verkoop van stocks op basis van bijvoorbeeld een sterk oplopende rente, of inspelen op specifiek veranderende marktsituatie is ook een aspect van timing, en kan wel degelijk rendementsschade beperken. Beleggers met weinig tijd, affiniteit, kennis, ervaring en welke weinig sores aan hun hoofd wensen, beleggen veelal op basis van periodieke inleg, en het liefst in een ETF (Tracker). De uitgevende partijen (o.a. Banken) streven dit vanzelfsprekend na want: “Koop bij mij maar een tracker, jij het risico, en ik(bank) verdien toch lekker…”. Met andere woorden hiervan afwijken en zelf je beleggingen kiezen en beheren is eng, risicovol en niet slim, aldus de mening van sommige financiële dienstverleners. Het moge duidelijk zijn dat ik deze mening zeker niet deel.

    Any way, wat mij opgevallen is dat verschillende sectoren rond huidige niveaus weer interessant worden. Specifiek is mij de Bio Technologie Sector in het oog gesprongen. Bijgaand een weekgrafiek als bijlage, waarbij waarneembaar is dat er een gerede kans is op een positieve trend omkeer. Ook op de Amsterdamse beurs zijn interessante Bio Technologie Stocks genoteerd, sommige zelfs met een riante positieve kaspositie en een flinke discount op de koers. Niet geheel uitgesloten dat naast eigen research- en development, financieel krachtige bedrijven belang nemen in andere(kleinere) branchegenoten en specifiek aanvullende kennis, toekomstige omzet- en winst ‘kopen’ door bijvoorbeeld een aandelenruil, joint venture of mogelijk een overname. Fantasie en beleggingskansen voldoende in deze innoverende sector met op termijn kans op veel positieve medische ontwikkelingen welke bijdragen aan een gezondere samenleving.

    Good luck en happy trade.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 17 apr
    865,35
    -1,07% -9,32
  2. AMX 17 apr
    918,68
    -0,15% -1,38
  3. ASCX 17 apr
    1.207,91
    -0,74% -8,96

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links