Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Musk: Bill Gates zit flink short in Tesla

Musk: Bill Gates zit flink short in Tesla

(ABM FN-Dow Jones) Miljardair Bill Gates heeft een flinke shortpositie in Tesla. Dit zei CEO van Tesla Elon Musk zaterdag in een reeks tweets.

Volgens Musk zou de oprichter van Microsoft voor 500 miljoen dollar short zitten in Tesla, oftewel flink inzetten op een daling van het aandeel. 

Maar omdat de koers van Tesla juist "flink omhoog" is gegaan, zou Gates nu tussen de 1,5 en 2 miljard dollar nodig hebben om de positie te dekken en aandelen terug te kopen, aldus Musk.

Gates zelf gaf eerder bij CNBC aan dat hij niet praat over zijn investeringen.

De tweets van Musk volgden op een Twitter-peiling waarin de Tesla-topman volgers vroeg wie ze meer vertrouwen: miljardairs of politici. Een grote meerderheid gaf aan eerder miljardairs te vertrouwen.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 mok 29 mei 2022 19:57
  quote:

  G.errit@ schreef op 29 mei 2022 17:05:

  Bill Gates verdient toch genoeg aan die vaccins
  Hou toch op met die onzin. Miljardairs die voor hun overlijden nog goed werk willen doen met hun geld zijn mikpunt van complot theorieën. Kan ook makkelijk, ze hebben alles wat ze willen. Maar opeens wereldmacht willen hebben is niet logisch.
 2. forum rang 8 Lepre Chaun 29 mei 2022 22:17
  quote:

  Freemoneyforever schreef op 29 mei 2022 18:39:

  Waarschijnlijk is Musk zelf ook short, vlak voor het uitzetten van die tweet. Man, wat een geldmachine, dat twitteraccount van Elon...

  Het wordt tijd dat de beurswaakhond eens gaat bijten in de tweets, die de koers kunnen beïnvloeden.
  Waarom zou die dat niet mogen zeggen of melden ?
  Warren Buffet doet dat toch ook dat kunstje .
 3. forum rang 5 Freemoneyforever 30 mei 2022 04:04
  quote:

  Lepre Chaun schreef op 29 mei 2022 22:17:

  [...]

  Waarom zou die dat niet mogen zeggen of melden ?
  Warren Buffet doet dat toch ook dat kunstje .
  Omdat de koers daardoor beïnvloed kan worden, en er een ongelijke marktinformatie plaatsvindt met mogelijk misbruik van voorkennis. Laat ik zeggen, dat ik zoiets verdacht vind. Maar er kan ook niets aan de hand zijn, da's waar.
 4. forum rang 8 Lepre Chaun 30 mei 2022 17:58
  quote:

  Freemoneyforever schreef op 30 mei 2022 04:04:

  [...]
  Omdat de koers daardoor beïnvloed kan worden, en er een ongelijke marktinformatie plaatsvindt met mogelijk misbruik van voorkennis. Laat ik zeggen, dat ik zoiets verdacht vind. Maar er kan ook niets aan de hand zijn, da's waar.
  Drie Warren Buffett favorieten

  ’s Werelds meest beroemde belegger – Warren Buffett – heeft inmiddels de respectabele leeftijd van 91 bereikt, maar ‘het orakel van Omaha’ neemt nog bepaald geen gas terug.
  Voor beleggers is het altijd interessant om een inkijkje te nemen in de beleggingsportefeuille van Buffett – beter goed gekopieerd dan slecht bedacht – en daar komen we toch enkele bekende bedrijven tegen.

  Zo heeft Buffett een forse positie – tegen de huidige koers omgerekend meer dan $8 miljard – in Moody’s. Een bedrijf dat zijn geld verdient met het afgeven van ratings op leningen. Een gezonde business zo blijkt, het aandeel is in weerwil van de pandemie en de recente correctie op Wall Street de afgelopen vijf jaar zo’n 150% in waarde gestegen.

  Een andere bekende naam in Buffett’s portefeuille is natuurlijk Apple. De maker van onder andere de briljante iPhone is zelfs de veruit grootste positie van Berkshire, omgerekend goed voor zo’n $155 miljard. Sterk overwogen afgezet tegen de totale omvang van de portefeuille, allicht zelfs een tikje te sterk met meer dan 20%, maar dat is aan de oude meesterbelegger zelf.

  Tot slot mag ook Unilever rivaal Procter & Gamble niet ontbreken. Buffett heeft hier ‘slechts’ een kleine $50 miljoen in zitten, maar de attractie van een belegging in P&G is duidelijk.

  www.iex.nl/Artikel/747912/Slotcall-bu...
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links