Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street klaar voor hogere opening

Wall Street klaar voor hogere opening
Beeld: NYSE

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse aandelenmarkten lijken vrijdag met winst van start te gaan.

Rond lunchtijd noteerden de futures op de Dow en S&P circa 0,2 procent in het groen, waar die voor de Nasdaq op een plus van een half procent wijzen.

Econoom Jim Reid van Deutsche Bank meent dat de verbetering van het sentiment samenhangt met positieve geluiden van verschillende retailers, nadat waarschuwingen van onder meer Walmart eerder nog een verkoopgolf in gang zetten. Dat sentiment kreeg nog eens een extra zetje, omdat de markt goede hoop heeft dat de Federal Reserve niet te hard op de rem zal trappen bij het normaliseren van het monetaire beleid, aldus Reid. "Dit hielp de S&P om gisteren 2 procent hoger te sluiten."

Deze week staat de S&P op winst en met een groene openingsindicatie heeft Reid goede hoop dat de index de week in het groen zal afsluiten, na zeven week op rij lager te zijn geëindigd. Wel waarschuwt de econoom van Deutsche Bank voor de hoge volatiliteit, waardoor het beeld heel snel weer kan kantelen. 

Beleggers kregen vooralsnog geen richtinggevend nieuws gepresenteerd. 

Maar vanmiddag kunnen zij aan de slag met een belangrijk inflatiecijfer, dat samen met de persoonlijke inkomens en bestedingen wordt gepubliceerd. De verwachting voor de kerninflatie ligt op 4,9 procent op jaarbasis.

Verder staat ook het consumentenvertrouwen in de VS, zoals gemeten door de universiteit van Michigan, op de agenda.

De euro/dollar handelde op 1,0701. Olie wordt goedkoper.

Bedrijfsnieuws

Elon Musk wordt door aandeelhouders van Twitter aangeklaagd, omdat de Tesla-topman de koers van het social media-platform zou hebben gemanipuleerd. Dit schreef persbureau Reuters vrijdag.

Dell Technologies heeft in het eerste kwartaal van zijn lopende boekjaar boven de marktverwachting gepresteerd. Het aandeel lijkt 12 procent hoger te gaan openen.

Gap verwacht een winst- en omzetdaling in 2022 vanwege een onzeker macroklimaat en tegenwind door de hoge inflatie. Het aandeel zal liefst 18 procent lager van start gaan.

Costco Wholesale behaalde in het afgelopen kwartaal hogere resultaten. De winst per aandeel was conform de verwachting van analisten. Het aandeel opent bijna 2 procent lager.

Slotstanden

De Dow Jones index eindigde donderdag 1,6 procent hoger op 32.637,19 punten en de S&P 500 index won 2,0 procent op 4.057,84 punten. Techbeurs Nasdaq steeg zelfs 2,7 procent naar 11.740,65 punten.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links