Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

JPMorgan haalt Just Eat van kooplijst

JPMorgan haalt Just Eat van kooplijst

(ABM FN-Dow Jones) JPMorgan Research heeft vrijdag het advies voor Just Eat Takeaway verlaagd van Overwogen naar Neutraal en het koersdoel ging van 37,24 naar 17,58 Britse pond.

De concurrentie in maaltijdbezorging is groot, aldus analist Marcus Diebel. "De concurrentie in het VK blijft niet maanden maar vermoedelijk jarenlang een probleem en Duitsland is steeds minder een monopolie dan men dacht", aldus de analist.

Volgens JPMorgan moet er meer gebeuren dan alleen een aantal onderdelen verkopen om het vertrouwen van beleggers terug te winnen en de koers weer omhoog te krijgen.

Daarbij scoort het aandeel Just Eat Takeaway momenteel minder goed in het model van JPMorgan, met name op winstgevendheid, de balans en de consensus. "Daarom verlagen we het advies van Overwogen naar Neutraal."

JPMorgan handhaafde het Neutraal advies op Delivery Hero, en verlaagde het advies voor Deliveroo ook van Overwogen naar Neutraal.

Hoge schulden in combinatie met druk op de winst, maakt dat de zakenbank de maaltijdbezorgers even aan de zijlijn zet. Op langere termijn is JPMorgan nog wel enthousiast, omdat de aandelen laag gewaardeerd zijn en er kansen op overnames zijn.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
JUST EAT TAKEAWAY 65% zegt kopen 23 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Floriade22 27 mei 2022 15:39
    Ja inderdaad, je zou het advies van hen maar gevolgd hebben. Zo kan ik ook adviseren, koersdoel verlagen als de koers enorm gedaald is. Ze hadden bij een koers van 40 een verkoopadvies moeten geven. Is er trouwens al eens door iemand onderzocht of contrair beleggen bij Bijvoorbeeld Deutsche Bank en Morgan Stanley loont? O.a. Die en nog een paar anderen blonken vorig jaar niet uit met hun adviezen
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

JUST EAT TAKEAWAY

14,868 01 jul
-0,198 -1,31%
Premium

Geruchtencircuit rond Just Eat Takeaway komt op gang

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links