Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX kleurt groen op Hemelvaart

AEX kleurt groen op Hemelvaart
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is donderdag op Hemelvaart met een mooie winst gesloten.

De AEX steeg 1,3procent naar 692,80 punten.

"Tot op zekere hoogte zijn de markten gerustgesteld dat de Fed niet agressiever gaat verkrappen dan verwacht. Maar het marktsentiment blijft nerveus", zei Luc Filip, hoofd beleggingen bij SYZ Private Banking in reactie op de notulen van de Fed van woensdagavond. "Er is nog veel onzekerheid over wat er gaat gebeuren als de inflatie hoog blijft."

De meeste aandacht ging vandaag uit naar de VS, waar een serie macrocijfers op de agenda stond, een aantal bedrijven de boeken opende en Broadcom een bod van 61 miljard dollar uitbracht op VMware.

In het eerste kwartaal kromp de Amerikaanse economie met 1,5 procent iets sterker dan aanvankelijk voorzien. Het aantal steunaanvragen daalde harder dan voorzien, maar er was ook tegenvallend nieuws over de huizenmarkt. De aanstaande huizenverkopen vielen sterker dan verwacht terug,

Cijfers van de Aziatische internetgiganten Alibaba en Baidu werden in New York positief ontvangen.

Ook het aandeel Macy's had de wind in de rug na een outlookverhoging. De laatste weken waren het juist retailers die met waarschuwingen kwamen.

De euro/dollar handelde op 1,0727 en olie werd in het spoor van de hogere aandelenmarkten ruim 3 procent duurder op 114 dollar.

Stijgers en dalers

In de AEX eindigden de meeste aandelen hoger. Koploper was Just Eat Takeaway met 7,9 procent. Techaandelen Adyen en Prosus wonnen 5,1 en 4,2 procent, maar ook staalreus ArcelorMittal werd 3,3 procent duurder.

Er waren slechts vier dalers. KPN leverde 0,3 procent in en databedrijven Wolters Kluwer en RELX verloren 0,7 en 0,8 procent. Indexzwaargewicht Unilever daalde 0,4 procent.

In de AMX wonnen Basic-Fit en ABN AMRO 2,7 procent. PostNL verloor 1,4 en JDE Peet’s daalde 2,2 procent.

Bij de smallcaps ging Accsys 4,5 procent hoger. Gisteren haalde de Arnhemse houtveredelaar 20 miljoen euro op met een aandelenuitgifte. Fugro en Kendrion stegen meer dan 4 procent.

Ordina, woensdag al gevraagd na een positief rapport van ING, won nog eens 3,3 procent. Majorel daalde 1,4 procent en was daarmee één van de weinige verliezers.

Wall Street

Bij het klinken van de slotgong op het Damrak, wonnen de Amerikaanse beurzen 1,5 tot meer dan 2 procent.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
AMX
ASCX

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 5 Jelle Trader 26 mei 2022 18:09
  "Ordina, woensdag al gevraagd na een positief rapport van ING, won nog eens 3,3 procent.....". Hmmm,....toch een SELL advies van onze 'Deskundige' analist Niels K.?....

  Enne, Niels, wellicht niet onverstandig om eens met een update te komen van CM.com? Koopadviezen geven in goede tijden is 1 ding, nazorg in mindere tijden en coaching omtrent CM.com thans zou je sieren Buddy,...

  Heb begrepen dat je zelf GEEN positie hebt in CM.com,...maar je 'trouwe' lezers wel makker,....
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. AEX 01 jul
  655,68
  -0,54% -3,55
 2. AMX 01 jul
  899,44
  -0,40% -3,65
 3. ASCX 01 jul
  1.261,39
  -0,21% -2,66

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links