Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Macy's overtreft verwachtingen

Macy's overtreft verwachtingen
Beeld: Macy's

(ABM FN-Dow Jones) Macy's heeft in het eerste kwartaal van 2022 boven verwachting gepresteerd en werd positiever over de winstverwachting voor het hele jaar. Dit bleek donderdag uit de resultaten van de Amerikaanse warenhuisketen.

In de verslagperiode, die eindigde op 26 mei, werd een omzet behaald van 5,3 miljard dollar tegen 4,7 miljard dollar een jaar eerder. Door FactSet geraadpleegde analisten voorspelden ook een omzet van 5,3 miljard dollar.

De vergelijkbare omzet, die voor de markt een belangrijke graadmeter is, steeg met 12,4 procent en de online omzet steeg met 2 procent. Ten opzichte van het vierde kwartaal in 2019, voor de coronapandemie toesloeg, bedroeg de online groei zelfs 34 procent.

De winst verbeterde in het eerste kwartaal van 0,32 naar 0,98 dollar per aandeel. De aangepaste winst van 1,08 dollar was ruim beter dan de 0,82 dollar die analisten voorspelden.

Outlook

Voor 2022 rekent Macy's nog altijd op een omzet van 24,5 tot 24,7 miljard dollar.

De verwachting voor de aangepaste winst per aandeel verhoogde het bedrijf op basis van de aandeleninkoop van 2 miljard dollar, waarvan tot nog toe 600 miljoen dollar is ingekocht.

Voor het boekjaar wordt nu uitgegaan van 4,53 tot 4,95 dollar winst per aandeel tegen eerder 4,13 tot 4,52 dollar. Analisten rekenen op 4,33 dollar.

Ook de operationele marge (EBITDA) werd verhoogd van 11,0 tot 11,5 procent in de prognose in februari naar 11,2 tot 11,7 procent vandaag.  

Het aandeel noteert donderdag voorbeurs 14,9 procent hoger.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Macy's 50% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links