Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Valuta: euro blijft onder 1,07 dollar

Valuta: euro blijft onder 1,07 dollar
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde donderdag nog altijd onder de 1,07 dollar, ook na de notulen van de Amerikaanse Federal Reserve die woensdagavond werden gepubliceerd.

Daaruit bleek dat de meeste beleidsmakers oordeelden dat een renteverhoging van 50 basispunten bij de komende monetaire vergadering "waarschijnlijk gepast" zou zijn.

Punt van aandacht voor de valutamarkt kan donderdag het rentebesluit van de centrale bank van Turkije worden. Die liet in april het belangrijkste rentetarief op 14,0 procent staan, maar begin deze maand bleek de inflatie van het land in april naar 70 procent te zijn opgelopen.

Verder volgen in de Verenigde Staten de wekelijkse steunaanvragen die worden ingeschat op 215.000 tegen 218.000 een week ervoor, de tweede raming voor de omvang van de Amerikaanse economie en de aanstaande woningverkopen in april.

Vice-voorzitter Lael Brainard legt vandaag verantwoording af aan comité van het Huis van Afgevaardigden over digitale valuta.

De euro noteerde donderdag vlak op 1,0684 dollar. De Europese munt noteerde 0,1 procent hoger op 0,8502 Britse pond. Het Britse pond daalde donderdag 0,1 procent en noteerde op 1,2567 dollar.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links