Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fed bereid tot afremmen economie

Fed bereid tot afremmen economie
Beeld: Federal Reserve

(ABM FN-Dow Jones) De Federal Reserve maakt haast om het monetaire beleid te verkrappen tot een neutraal niveau, maar sluit een beleid dat de economische groei bewust afremt niet uit als middel om de inflatie te beteugelen. Dat bleek woensdag uit de notulen van de laatste beleidsvergadering begin mei.

Bij de vergadering dachten de meeste beleidsmakers dat de rente in beide komende twee beleidsvergaderingen waarschijnlijk met 50 basispunten verhoogd zou moeten worden, bovenop de renteverhoging van 50 punten waartoe tijdens de laatste vergadering op 3 en 4 mei werd besloten. 

Ook werd er gesproken over het afremmen van de economie. "Op dit moment oordeelden de deelenemers dat het belangrijk was om spoedig het monetaire beleid naar een meer neutrale houding te verschuiven. Ze noemden het ook  heel goed mogelijk dat een beperkende beleidspositie passend kon worden."  

Na de laatste vergadering staat de standaardrente bij de Fed op 0,75 tot 1,00 procent. Ook besloot de centrale bank om vanaf 1 juni de portefeuile van 9 biljoen dollar aan staatsleningen die de Fed heeft opgekocht te laten aflopen zonder de opbrengst van de afgeloste bedragen opnieuw te investeren.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
 1. Ikbetaalwelweer 26 mei 2022 07:02
  quote:

  jan de vakman schreef op 25 mei 2022 20:56:

  Vroeger leiden rente verhogingen en stimuleringsstop gegarandeerd tot koersval op de beurs, komt misschien nog, vorige keer zat er ook vertraging in!!
  Whow u heeft iets gemist de afgelopen maanden.
  Kijk maar eens waar de beurs vandaan komt.
  Koersval is al heeel lang ingeprijst.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links