Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beperkte daling Amerikaanse olievoorraden

Beperkte daling Amerikaanse olievoorraden
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week gedaald. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Amerikaanse energieagentschap EIA.

In de week eindigend op 20 mei daalden de voorraden ruwe olie met 1,0 miljoen vaten tot 419,8 miljoen stuks. Hier was een daling met 0,6 miljoen vaten voorzien door economen. 

De benzinevoorraden daalden met 0,5 miljoen vaten tot 219,7 miljoen vaten. De verwachting was een daling met 1,2 miljoen stuks.

De voorraden stookolie en diesel stegen met 1,7 miljoen vaten tot 106,9 miljoen stuks. Er was gerekend op een toename van 0,2 miljoen.

De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen was 93,2 procent. Dat was een week eerder nog 91,8 procent. Er was gerekend op een minder sterke toename.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links