Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rode opening op Wall Street in de maak

Rode opening op Wall Street in de maak
Beeld: NYSE

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een lagere opening tegemoet. 

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden een half uur voor de start van de handel 0,4 procent in het rood. De Nasdaq lijkt 0,5 procent lager te openen.

Vandaag gaat de aandacht vooral uit naar de notulen van de Federal Reserve. Marktanalist Michael Hewson van CMC Markets verwacht geen vuurwerk.

"Beleggers weten dat centrale banken wereldwijd een inhaalslag proberen te maken op de inflatie en alles op alles zetten om de inflatie lager te krijgen en tegelijk de klap voor de economie te verzachten", aldus marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade.

"Er heerst angst onder beleggers dat beleidsmakers een grote fout maken met het verkrappen van het monetaire beleid, gezien stagflatie op de loer ligt." 

Vanmiddag kon de markt al reageren op de orders voor duurzame goederen uit de Verenigde Staten. Die bleken gestegen, voor de zesde maand in de laatste zeven maanden, maar de stijging was in april iets minder dan waarop economen hadden gerekend.

Later vanmiddag volgen nog de wekelijkse olievoorraden.

Olie wordt woensdag iets duurder. Een juli-future West Texas Intermediate steeg 1,2 procent tot 111,11 dollar, terwijl een augustus-future Brent 1,0 procent duurder werd op 114,72 dollar. 

De euro/dollar noteerde op 1,0651. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0700.

Bedrijfsnieuws

Het aandeel Snap lijkt woensdag iets te herstellen van de koersval van dinsdag, nadat het social mediabedrijf maandagavond met een winstwaarschuwing kwam. 

Toll Brothers, dat luxe huizen bouwt, kwam met meevallende kwartaalcijfers en ziet dit beloond worden met een openingswinst van vermoedelijk 3 procent. Toll herhaalde de outlook voor heel dit jaar, wijzend op de goed gevulde orderportefeuille. 

Retailer Dick's Sporting Goods lijkt meer dan  12 procent lager te openen na het afgeven van een zwakke outlook. Het is de laatste in een rij van retailers met een voorzichtige boodschap.

Hamburgerketen Wendy's wordt verwacht meer dan 9 procent hoger te openen, nu grootaandeelhouder Trian Fund een overnamebod zou onderzoeken. Trian heeft nu een belang van 19 procent. 

Lyft, een concurrent van Uber, gaf aan minder nieuwe mensen te gaan aannemen en de budgetten terug te schroeven. Het aandeel lijkt iets lager te openen. Ook Uber gaat in het rood van start.

Slotstanden

De S&P 500 daalde dinsdag 0,8 procent tot 3.941,48 punten. De Dow Jones-index steeg 0,2 procent tot 31.928,62 en technologiebeurs Nasdaq leverde 2,4 procent in tot 11.264,45 punten.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links