Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Gorillas zet mes in personeelsbestand

Gorillas zet mes in personeelsbestand
Beeld: Gorillas

(ABM FN-Dow Jones) Gorillas opereert onder lastige marktomstandigheden en in een poging winstgevend te worden heeft de flitsbezorger besloten om zich te focussen op een aantal regio's en afscheid te nemen van circa 300 werknemers. Dit meldde Gorillas dinsdag.

"Zoals veel spelers in de start-up en tech-scene opereert Gorillas momenteel in een uitdagende en complexe wereldwijde omgeving."

Na het afsluiten van de laatste financieringsronde in oktober 2021, heeft Gorillas de focus verlegd van "hypergroei naar een duidelijk pad naar winstgevendheid", zei Gorillas in een toelichting.

De flitsbezorger voegde toe dat de recente ontwikkelingen op de kapitaalmarkt bevestigen dat Gorillas meer werk moet maken van de winstgevendheid van het bedrijf.

Van de omzet die Gorillas genereert, komt 90 procent uit vijf kernmarkten, namelijk Duitsland, Frankrijk, het VK, Nederland en de VS. De bezorger zal zich daarom op deze regio's gaan richten. In de andere markten, zoals Spanje en België, bekijkt Gorillas wat de strategische opties zijn.

Als gevolg van deze nieuwe focus heeft Gorillas besloten om van bijna 300 werknemers afscheid te nemen. De gesprekken hierover beginnen vandaag.

De flitsbezorger spreekt van "een extreem hard besluit", maar wel één die noodzakelijk is.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Gaston Lagaffe 24 mei 2022 13:08
    Ook hier de eerste stappen richting winstgevendheid (als ze dit punt ooit bereiken). Voor JET en consorten een goede zaak want de afgelopen concentratie op groei van omzet heeft weinig opgeleverd en de koersen doen verdampen. Ik zie dat de koers van JET er gunstig op reageert. De daling blijft vandaag beperkt tot ca 6% :)
  2. forum rang 6 MOEdig Voorwaarts 24 mei 2022 13:21
    Oorspronkelijke plan was om zo snel mogelijk in omzet te groeien en het dan voor de hoofdprijs aan goedgelovige beleggers te slijten middels een IPO. Dat de verliezen (waarschijnlijk) groter zijn dan de omzet maakte toen nog niet uit. Die tijden zijn echter veranderd...

    Ik denk overigens dat het maximaal haalbare resultaat qua winstgevendheid kan worden bereikt door per direct alle activiteiten te staken ;-)
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links