Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: goede prestaties bij Renewi

Beursblik: goede prestaties bij Renewi
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Renewi heeft afgelopen boekjaar, dat eind maart eindigde, iets beter dan verwacht gepresteerd. Dit stelden analisten van Degroof Petercam dinsdag.

De onderliggende EBIT van 134 miljoen euro lag “comfortabel” boven de meer dan 120 miljoen euro waarop Renewi zelf rekende. Degroof mikte op 130 miljoen euro.

Ondanks dat de winst met circa 70 miljoen euro steeg naar meer dan 75 miljoen euro besloot Renewi geen dividend uit te keren. Vanochtend kondigde de afval- en recyclingspecialist de overname van het Amsterdamse Paro aan, de eerste grote acquisitie sinds de combinatie Renewi in 2017 ontstond. 

"Als gevolg van toenemende regelgeving, verwachten we dat de markt zich klaarmaakt voor een nieuwe consolidatiefase", aldus Degroof. En Renewi is "perfect" gepositioneerd om zo marktaandeel te winnen, aldus de analisten.

De bank ziet de berichtgeving van vanochtend als een bevestiging van zijn positieve oordeel over Renewi. De vooruitzichten voor het lopende boekjaar zijn volgens Degroof ook positief.

Degroof herhaalde dinsdag het koopadvies voor Renewi met een koersdoel van 12,10 euro. Het aandeel stijgt dinsdag 5,6 procent naar 8,24 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
RENEWI 67% zegt kopen 15 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

RENEWI

8,730 01 jul
+0,270 +3,19%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links