Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Renewi boekt meer omzet en winst

Renewi boekt meer omzet en winst
Beeld: Renewi

(ABM FN-Dow Jones) Renewi heeft in het afgelopen boekjaar, dat eindigde op 31 maart, meer omzet en winst geboekt en de schuld verlaagd. Dit bleek dinsdag uit cijfers van de afval- en recyclingspecialist met noteringen in Amsterdam en Londen.

CEO Otto de Bont sprak van een "recordprestatie".

Renewi boekte 10 procent meer omzet op jaarbasis. De omzet steeg naar 1,9 miljard euro. De onderliggende EBIT nam zelfs met 83 procent toe tot 133,6 miljoen euro. In vergelijking met het jaar voor de coronacrisis was die stijging 77 procent.

Renewi rekende aanvankelijk op een onderliggende EBIT van 120 miljoen euro, maar gaf later aan hierboven uit te zullen komen.

Renewi presenteerde een winst van 75,4 miljoen euro, circa 70 miljoen euro meer dan een jaar eerder.

De kernschuld daalde van 344 miljoen naar 303 miljoen euro. Dat betekende een daling van de schuldratio van 2,2 naar 1,4. De totale schuld bedroeg aan het einde van het boekjaar 604 miljoen euro.

CEO De Bont is positief gestemd voor het lopende boekjaar, waarin hij verwacht dat de recycleprijzen "sterk maar gematigd" blijven. De prestaties dit jaar zullen de oude verwachtingen overtreffen, meent Renewi.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
RENEWI 86% zegt kopen 21 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links