Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: Credit Suisse verhoogt koersdoel Aegon

Beursblik: Credit Suisse verhoogt koersdoel Aegon
Beeld: Aegon

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft het koersdoel voor Aegon verhoogd van 5,60 naar 5,80 euro en handhaaft het Outperform-advies. Dat meldde de bank in een rapport.

De analisten zien ruimte voor opwaartse bijstellingen van de consensusverwachtingen voor het kapitaal dat de verzekeraar operationeel genereert. De analisten denken aan 1,62 miljard euro voor 2023, wat zo'n 10 procent meer is dan waar de consensus op mikt.

Elke transactie met de variabele lijfrente zal meer ruimte geven om kapitaal terug te geven en vermindert de blootstelling van Aegon aan een portefeuille die de waardering van het aandeel aanzienlijk drukt.

Aegon rekent zelf inmiddels op een kasstroom van 1,2 miljard tot 1,3 miljard euro in 2022 en hintte impliciet op 1,55 miljard tot 1,65 miljard in 2023, als de tegenwind van dit jaar wegvalt en de variabele lijfrentes 150 miljoen tot 200 miljoen euro meer per jaar gaan bijdragen. Bij een herverzekeringsdeal komt er minder kapitaal uit deze lijfrentes in de toekomst, maar worden de resultaten minder volatiel en valt er kapitaal vrij dat elders aan het werk kan worden gezet, zo merkte Credit Suisse op.

Het aandeel Aegon stond maandag 2,0 procent hoger op 4,88 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aegon 92% zegt kopen 12 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Aegon

4,128 17:35
-0,080 -1,90%
Premium

Aegon profiteert niet volledig van gestegen rente

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links