Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursupdate: AEX op Wall Street

Beursupdate: AEX op Wall Street
Beeld: NYSE

(ABM FN-Dow Jones) Op Wall Street zijn vrijdag alle acht AEX-genoteerde fondsen ten opzichte van het slot in Amsterdam hoger gesloten. 

Aegon (+0,48%)
ArcelorMittal (+0,85%)
ASML (+0,81%)
ING Groep (+0,47%)
Philips (+0,60%)
RELX (+0,46%)
Royal Dutch Shell (+0,14%)
Unilever (+0,36%)

Euro/dollar: 1,0556

Op basis van de bovenstaande koersuitslagen zou de AEX index, die sloot op 682,96 punten, zijn geëindigd op 684,88 punten.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX 88% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 jan de vakman 21 mei 2022 12:27
  Nou, die update, ziet er voor mij niet zo vrolijk uit, shelletje noteert het minste in de plus, nu ja, altijd nog plus, dat is al een wonder, als je ziet, hoe voor de zoveelste keer wall street diep wegzakte, maar nu sloeg blijkbaar de koopjes honger, het laatste uur toe, velen denken, dat we nu wel zo ongeveer op de bodem zitten, ik ben altijd een optimist, maar deze visie gaat mij aan veel te veel naar beneden drukkende zaken voorbij, ik denk dat de echte narigheid pas na de vakanties komt, dan is het geld op, de zeer hoge energie kosten worden dan echt voelbaar en albert hein doet gouden wikkels om zijn koopwaar, dan schrik je niet zo heel erg van wat alles dan kost, ik kijk somber naar de nabije toekomst!!
  Van de week had ik zeker geen reden tot mopperen, het lijkt er op dat ik postnl, te vroeg heb gemarginaliseerd, maar de verwisseling naar shell en aperam, leveren direkt al leuk dividend op terwijl de koers van beiden ook leuk voorwaarts gaat; shell +2,05% en aperam+4,75%, dus al met al mis ik niet veel en er zijn er die denken, dat er een prachtig bod op postnl komt, dat moet ik eerst zien, die bloedzuiger heeft alles klaar gezet om direkt te reageren en dat doet hij, denk ik, als post nl met stevig teleurstellende cijfers komt, het volgende kw, dan zal hij gelijk proberen, voor een koopje toe te happen, een verhaaltje in de steil van Elon Musk met twitter, ik heb natuurlijk ook geen glazenbol, dus kan ik het mega mis hebben, maar ik heb een uitgesproken hekel aan die bloedzuigers, vroeger moesten we er als opgroeiende rivierjeugd, al voor uitkijken, op de beurs gaan zij er met de poet van hun slachtoffers vandoor en krijgen de aandeelhouders de lege schil!!
  Aperam kwam best goed weg van de week, amg nog beter, tata steel geeft een enorme bonus aan het personeel, ze hebben een topseizoen achter de rug, nou arcelor niet minder, bij Dalm wordt de oud metalenpret wel een heel stuk minder vele metalen zijn 25-30% naar beneden getuimeld en dat is nu juist de reden van mijn somberheid; dit wijst op een sterk terug lopende vraag naar alle metalen, dat deugt niet, wat ik je brom!!
  Het goedkoopste chipje deed het vele malen beter dan zijn veel duurdere grote broers, de duurste liet 4,66% gaan, nummer 2 ging 3,87% nat, terwijl besi toch nog een plusje van 0,50% op het bord toverde, bij aandelen met heel veel gebakken lucht in de koersen, zie je er veel uitlopen, kijk maar eens naar ayden!!
  Degelijke kwaliteit houd wel zijn waarde, groeit zelfs tegen de verdrukking in, kpn pluste 1,91%!!
  Nou, die 1 na beste bank van europa, abn kreeg ongenadig harde slaag -11,10%, de beste, ing zorgde ook voor een sprookje, die ging1,01% omhoog!!
  De toprecykler renewi ging ook 1,8% voorwaarts, maar of dit houdbaar is weet ik niet, gezien de valpartij bij Dalm!!
  Al met al kon ik het aexje toch royaal uitlachen ik kon zijn min, ruimschoots verwisselen voor een plus!!
  Veel werk op de tuin vandaag, het heeft heerlijk geregend, dan groeit alles letterlijk als kool, helaas het onkruid ook, als je dan niet fors ingrijpt dan verstikt dat onkruid alles en mislukt je oogst, nu op de beurs moet je ook geregeld wieden en snoeien, stilvallend, of, nog erger, verliezend spul moet je vroegtijdig elimineren, ik ga bij 10% verlies opletten en bij 20% verlies neem ik geheel, of gedeeltelijk afscheid van zo'n blindganger, op elke schommeling reageren is dom, daar worden de grootste verliezen mee gemaakt op de beurs!!
  Morgen is het de laatste zondag, voor de Hemelvaart van de HEILAND, het is echt een Godswonder, dat HIJ niet met het uitspreken van een grote vloekspreuk afscheid nam van de aarde, zo alles bedroevend had de aarde ZIJN heerlijke liefde beantwoord, de meest verschrikkelijke wrede dood voor Hem, toch voer HIJ op met wijduitgebreide zegenende handen, van deze onvoorstelbare liefde voor verloren mensen, word ik heel stil!!
  Maandag hoop ik dat het rustiger en vrediger in de wereld wordt, leken de wereldleiders, maar meer op de Heiland, dan zou de beurs daar ook zeker wel bij varen!! SJALOOM!!!
 2. forum rang 6 jan de vakman 28 mei 2022 12:09
  Opnieuw was de beurs van de week, net een speeltuin, de wipperewap draaide weer overuren, toch ging uiteindelijk heel veel hoger, zodat het aexje weer boven de 700 punten klom, hij pluste 2,8%, dat deed ik hem niet na, ik bleef ietsepietsie lager +2,5%!!
  De gangmaker was deze week aperam, die ging 5,77% hoger, besi voer in zijn kielzog, die steeg 5,30% in waarde, ing ging nog hoger +8,29%, maar die heb ik niet veel meer!!
  Nu het sentiment op de beurs weer naar vrolijk draait, blijft veilig nogal achter, kpn kon er met moeite een plusje van 0,54% uitwringen!!
  Post nl klimt toch terug naar hogere waarden, al weet ik niet waarom, ik vrees dat de instortende koopkracht, een forse knauw uit de pakketten divisie gaat nemen en het steendure papier zal de posttassen echt niet voller gaan maken, toch won Herna 1,22%!!
  De hoofdreden waarom ik de aex niet plat kreeg, was natuurlijk, dat shell niet zo heel hard omhoog ging, dit beeld zie je vaak op de beurs, als alle soorten tech, door het dak gaat, blijft shelletje achter, bovendien drukte dat briljante plan, van die Britjes, om de winstbelasting van de olieboeren 25% te verhogen, shell bepaalt ook niet omhoog, ze vergeten gemakshalve maar, dat ze met zulke akties de inflatie in een nog hogere versnelling jagen, olie en gas houden heel de samenleving draaiende, bijna alles wordt met behulp daarvan gemaakt, nu de olie reuzen, zullen hun prijzen wel stevig omhoog duwen!!
  We zien trouwers rondom shell, hele dikke analistenvrees, niemand durft die naam nog in de mond te nemen, zelfs rustige stabiele personen niet, terwijl shell toch het best presterende aandeel in de aex is, dit lopende jaar en hij zeer waarschijnlijk ook bij de beste 3 gaat eindigen, want die uptrands, zo nu en dan, worden zeer waarschijnlijk steeds gevolgd door diepere down's, terwijl, zeker olie, steeds schaarser en daar mee duurder wordt, alleen een recessie kan deze prijs tijdelijk neerdrukken!!
  Renewi gaf prachtige cijfers, helaas geen dividend, de koers wist wel van wanten+5,4%!!
  Vandaag weer veel op de tuin doen, uitgebreid, de schoffel hanteren, dan sneuvelt het onkruid en krijgt het goede spul heerlijk verse zuurstof, waardoor het nog beter groeit, op de beurs, is teveel vastzitten in een patroon, ook meestal groeiremmend, op tijd de bakens verzetten, geeft heel vaak meer rendement, de dreigende nieuwe aanval van corona, noopt ons tot veel verdedigings instrumenten, tegen deze gevaarlijke medische vijand!!
  Morgen is het wezen zondag, de HEILAND is naar de Hemel, de Heilige Geest is er nog niet, die engelen zeiden, tegen die omhoog starende mannen; deze JEZUS zal op de zelfde wijze, met grote kracht en heerlijkheid, terug komen, op de wolken van de Hemel, de wereldwijd dreigende hongersnood is het zoveelste teken, dat die wederkomst zeer aanstaande is, heerlijk voor hen die ZIJN verschijning hebben lief gekregen!!
  Maandag hoop ik dat de plusrally door gaat, dalende rentes en geen alternatief, doen toch velen hun heil zoeken op de aandeel beurzen en ja, als je op let en ook een dosis geluk hebt, dan levert het 10x meer op dan bij de bank!! SJALOOM!!!
 3. forum rang 6 jan de vakman 18 juni 2022 12:17
  Rood roder en het aller roodst, dat zijn bij mij de 3 hoofdsmaken in het beurscasino deze week!!
  3 topspelers meer dan 10% onderuit!!, aperam kachelde 11,41% naar beneden, supertopper shell stond heel de week al op plaats 1 van het terugtrek peleton, besi spande de kroon, die daverde eventjes 15,89% downsides, nu ja, besi heeft wel eens een valpartij meegemaakt van 89 naar 12€, dus het kan nog wel een paar keer gebeuren, voordat we dit record verbeteren!!
  Tot nog toe heb ik de schade op de beurs beperkt weten te houden, in hoge mate door de grote olieboer, maar van de week kreeg hij net zo veel slaag, als die hardwerkende groene boeren, beleggers zijn plotseling bang dat er geen liter benzine meer verreden wordt als het recessie spook genadeloos toe gaat slaan, valt wel mee, denk ik, rijden blijven we toch, ook de giga short in total, door een dikke vette amerikaan [financieel] zal het sentiment rondom de olie geen goed gedaan hebben, feit is wel dat schiphol uit zijn voegen barst en dat bnr bijna niet meer aan zijn praat programma's toekomt, zoveel files moeten ze doorgeven, de anwb voorspeld 5 zwarte zaterdagen, nou shell mag wel wat extra tankwagens bij bestellen, want anders hebben we een nieuw toeleverings probleem!!
  Chippies kunnen tot de sterren stijgen maar ook zo weer even hard neer pletteren, ook asmi en asml vielen van het podium, de cijfers en voornemens van besi nodigen uit tot bijkopen!!
  Aperam bood te weinig vonden die spekken, hij knalt zomaar een tientje naar beneden, nou niet alleen op de beursvloer liggen de muizen dood voor de kast, bij Dalm voltrekt zich een 2e drama, de turken, die in europa altijd voor een goede prijs veel oudijzer opkochten, gaan zaken doen met poetin, ze hebben voor een zacht prijsje, nu al 900000 ton opgekocht en sleutelen aan een vervolg opdracht van 6 miljoen ton, dat is hun hele jaar productie; europa niet meer nodig, bij Dalm een fel rood koersbord, nou zo komt poetin toch aan zijn centen, zij shoppen voordelig en wij, superslimme europeanen kopen via een omweg super duur russisch olie en gas!!, daar gaat onze economie zo gesmeerd van lopen, snap je!!
  Kpn ligt als een rots in de branding, samen mer renewi kleurden zij alleen groen, bij mij al denk ik dat renewi ook niet vrolijk wordt van dat turkendealtje!!
  Rente vliegt alle kanten op, ing ook hij leverde toch 0,77% in, zelfs de fed kon hem niet vergroenen!!
  Vandaag veel op de tuin doen, want als we geen piepers en groente meer kunnen kopen, dan moeten we ze gewoon zelf telen, bovendien is dat een rustgevende uitermate gezonde bezigheid, die je gezondheid ook nog eens maximaal op peil houd!!
  Morgen mogen we op bezoek bij de allerbeste VADER aller tijden, Hij gaf Zijn enige JONGEN, om de gevallen kroon van Zijn schepping; de mens te redden, de prijs was uitermate hoog, die Heerlijke VADER zag ZIJN ZOON sterven op de meest vreselijke wijze, om ons te redden, ik word heel blij en stil van zo'n alles gevende VADER liefde, voor ons als vaders een schitterend voorbeeld, hoe meer je dient, hoe beter je voor je gezin en omgeving bent!!
  Maandag is er het lichtpuntje dat je van het shell dividend, dat ze dan gaan verzilveren, na deze shell crash er waarschijnlijk meer bij kunt kopen, eerst maar eens kijken wat voor weer het dan is op het beurscasino, want als doem de trom slaat, dan kunnen we beter nog even wachten!! SJALOOM!!!
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

AEX

655,68 01 jul
-3,55 -0,54%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links