Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Winst op Wall Street in verschiet

Winst op Wall Street in verschiet
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag een hogere opening tegemoet. 

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden minder dan een uur voor de opening 1,1 procent in het groen. De Nasdaq opent bijna 1,5 procent hoger.

De aandelenmarkten zijn deze week onder druk komen te staan door bezorgdheid over de wereldwijde groei. Beleggers vragen zich af hoe agressief de Federal Reserve zal reageren op de hoge inflatie en de coronalockdowns in China, die de economische activiteit beperkten en de aanvoerketen verstoort. 

Ook de teleurstellende kwartaalrapporten van supermarktketens zoals Walmart en Target hebben voor druk op de aandelenmarkten gezorgd. De kwartaalcijfers en outlookverlagingen van de retailers voeden de vrees dat de Amerikaanse consument wellicht zijn uitgavenpatroon gaat terugschroeven.

Het tij lijkt wel iets te keren vrijdag. Het optimisme wordt gevoed, nu de Chinese centrale bank de rente die fungeert als benchmark voor hypotheken heeft verlaagd. Dit is een maatregel die naar verwachting de huizenmarkt zal ondersteunen. 

“Vanochtend werd het sentiment dus geholpen door de actie in China”, aldus strateeg Arun Sai van Pictet Asset Management. 

Olie werd vrijdag iets duurder.  De euro/dollar noteerde op 1,0574. 

Bedrijfsnieuws

Applied Materials heeft in het tweede kwartaal van zijn lopende boekjaar minder winst behaald dan verwacht, onder meer door de aanhoudende problemen in de aanvoerketen. Het aandeel gaat 0,7 procent lager van start.

Deere verhoogde opnieuw de outlook, na sterker dan verwachte cijfers in het tweede kwartaal van het lopende gebroken boekjaar. Toch dreigt Deere ruim 6 procent lager te openen.

Slotstanden

De S&P 500 index daalde donderdag 0,6 procent op 3.900,79 punten, de Dow Jones index verloor 0,8 procent op 31.253,13 punten en de Nasdaq sloot 0,3 procent lager op 11.388,50 punten.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links