Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Valuta: euro in afwachting van notulen ECB

Valuta: euro in afwachting van notulen ECB
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde donderdag weer onder de 1,05 dollar in afwachting van de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Europese Centrale Bank en de toespraak van de vicevoorzitter van de centrale bank, Luis de Guindos.  

"Uit de notulen kan eensgezindheid binnen het bestuur van de bank naar voren komen of juist het relatieve en ongewenste gebrek eraan", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News. "De woorden van De Guindos van vandaag zouden een extra onderbouwing kunnen bieden voor de verwachting dat de ECB deze zomer inderdaad overgaat tot een renteverhoging. Daarmee zou de euro iets meer vertrouwen kunnen winnen, zoals we de afgelopen dagen al zagen", aldus Van der Meer.

De markt kijkt donderdag ook naar de wekelijkse steunaanvragen, die ingeschat worden op een aantal van 200.000 tegen 203.000 een week eerder.

Verder is er in de Verenigde Staten aandacht voor de activiteitenindex van Philadelphia over mei en de verkopen van bestaande woningen over april.

Van de Federal Reserve van Minneapolis spreekt de voorzitter Neel Kashkari.

De euro noteerde donderdag 0,4 procent lager op 1,0494 dollar. De Europese munt noteerde 0,1 procent lager op 0,8473 Britse pond. Het Britse pond steeg donderdag 0,4 procent tot 1,2386 dollar.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links