Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: UBS verlaagt koersdoel ABN AMRO

Beursblik: UBS verlaagt koersdoel ABN AMRO
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft donderdag het koersdoel voor ABN AMRO verlaagd van 12,50 naar 11,40 euro met een onveranderd Neutraal advies.

Analist Johan Ekblom van UBS denkt dat de winstgevendheid van ABN AMRO eerst zal dalen, voordat deze in 2024 en 2025 weer herstelt.

De analist verlaagde zijn winsttaxatie voor 2023 met 8,4 procent. Voor de twee daaropvolgende jaren werden de taxaties iets verhoogd. Dan gaat ABN AMRO volgens UBS namelijk profiteren van de hogere rente.

Maar ook voor 2022 verhoogde UBS de winsttaxatie, nadat ABN AMRO in het eerste kwartaal meer fees ontving dan verwacht en de kredietverliezen meevielen.

ABN AMRO is positief gestemd over het halen van de kostendoelstellingen, ondanks de hoge inflatie. UBS is hier een stuk terughoudender over.

Verder zal de bank pas bij de jaarcijfers aangeven welke beloning aandeelhouders tegemoet kunnen zien. Ekblom ging eerder uit van een aandeleninkoop van 0,75 miljard euro in 2023, maar verlaagde die raming naar 0,5 miljard euro.

ABN AMRO noteert tegen een premie en "oogt niet goedkoop", aldus Ekblom. De komende periode zijn er weinig aanjagers en een koersherstel zal met name afhangen of ABN AMRO in 2024 en daarna een "scherpe stijging van de winst" weet te realiseren, merkte hij op.

Het aandeel ABN AMRO daalt donderdag 3,2 procent naar 10,16 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ABN AMRO BANK N.V. 72% zegt kopen 18 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
 1. Tino 19 mei 2022 11:26
  Kan iemand mij vertellen welke premie Ekblom bedoeld waartegen ABN noteert?

  Volgens welke maatstaf of tov welk ander aandeel of sector of wat dan ook.

  Het aandeel noteert obv de verwachtingen 9x de winst en 6% div rendement (beide na annulering ingekochte aandelen) en ruim onder de 50% van de boekwaarde, loopt in de sector duidelijk voor op het gebied van duurzaamheid, heeft met het afstoten van CIB non core afscheid genomen van de normaal risico vollere en meer volatiele leningen boeken en daardoor het risicoprofiel als geheel duidelijk verlaagd en heeft een kapitaal overschot ter hoogte van ruim 35% van de complete markt kapitalisatie op een verder schone balans.
  EN er is nog een flinke kosten daling te verwachten in 2023 en 24 bij het afronden van alle extra AML inspanningen van 500mio zijnde 55ct per aandeel na annulering van de ingekochte aandelen wat de kw tzt nog zonder de inkoopprogrammas in 2023 en 2024 op ongeveer 1.75e brengt en het div rendement op de huidige koers dus naar ruim 8% brengt met een payout van 50% waardoor jaarlijkse inkoopprogrammas can 500 mio zelfs te weinig zijn om de buffers te laten dalen want er wordt meer winst gemaakt dan het dividend + aandelen inkoop., tenzij overigens de RWA's hard stijgen maar dat gebeurt ook alleen maar als de bank verder groeit en tegen strikte marge voorwaarden.
 2. Bob Aandeelhouder 19 mei 2022 13:20
  In april 2021 verhoogde Johan Ekblom /UBS het koersdoel van ING naar €11,40 met een onveranderde koopaanbeveling want ING was de favoriet van UBS onder de Europese banken o.a. omdat het een beter gekapitaliseerde bank was met ruimte voor een significant rendement voor aandeelhouders, de koers van 18 mei 2021 was € 11,05 versus € 9,50 per 18 mei 2022 d.w.z. een daling van ruim €1,55 dus -14%. Het aandeel ABN AMRO noteerde op 18 mei 2021 € 10,79 versus € 10,49 per 18 mei 2022 per saldo een daling van € 0,30 m.a.w. - 3%. Dus weet iemand wat het trackrecord van Johan Ekblom is ? want om zijn advies nu blind te volgen mag gerust met een (grote) korrel zout worden genomen. Ter info sinds 1 september 2020 is Ralph Hamers (ex-ING) lid van de UBS directie maar natuurlijk heeft dat geen invloed op Johan's advies...
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ABN AMRO BANK N.V.

10,735 12 aug
+0,225 +2,14%
Premium

ABN Amro heeft nog flink wat werk te verzetten

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links