Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rode opening Wall Street in de maak

Rode opening Wall Street in de maak
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een lagere opening tegemoet. 

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden een half uur voor opening een procent in het rood. De Nasdaq lijkt zelfs ruim een procent lager te gaan openen.

Beleggers in Amerika kauwen nog op de opmerkingen van voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve tijdens een door The Wall Street Journal dinsdagavond georganiseerde bijeenkomst. 

Powell waarschuwde dat het beteugelen van de "veel te hoge inflatie" niet zonder kleerscheuren zal zijn. "Het kan wel wat pijn doen", waarschuwde de Fed-voorzitter.

"Het is een uitdagende taak, die nog ingewikkelder is geworden in de afgelopen maanden vanwege de mondiale ontwikkelingen", aldus Powell. "Daarover is iedereen het wel eens."

Toch denkt de bankier dat een min of meer zachte landing mogelijk is.

Volgens Jim Reid, econoom bij Deutsche Bank, is het standpunt van Powell niet nieuw, maar wees hij er wel op dat de rente kan stijgen tot boven het neutrale niveau.

Op macro-economisch vlak is het vandaag rustig. Voorbeurs werd bekend dat het aantal in aanbouw genomen woningen licht daalde, terwijl het aantal afgegeven vergunningen sterker daalde.

Vanmiddag volgen verder nog de wekelijkse olievoorraden. 

Olie noteerde woensdag in het groen. Een juli-future West Texas Intermediate steeg 1,9 procent tot 114,51 dollar, terwijl een juli-future Brent 1,4 procent duurder werd op 113,50 dollar. 

De euro/dollar noteerde op 1,0521. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0520 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0541 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Netflix laat in een nieuwe ontslagronde 150 werknemers gaan. De meeste werknemers die vertrekken werken in de VS en de ontslagen hebben met name te maken met de nieuwe focus van het bedrijf en niet zozeer met de individuele prestaties van de werknemers, zo liet de woordvoerder weten. Afgelopen kwartaal zag Netflix per saldo abonnees vertrekken en ook in het lopende kwartaal krimpt het abonneebestand, vreest Netflix. Het aandeel opent naar verwachting ruim een procent lager.

Lowe's Companies zag in eerste kwartaal de omzet licht afnemen, maar de winst per aandeel wel stijgen, zelfs harder dan analisten hadden verwacht. De doe-het-zelf-keten herhaalde de outlook voor dit jaar. Het aandeel Lowe's lijkt woensdag circa 4 procent lager te openen.

Target zag de winst in het eerste kwartaal halveren tot een miljard dollar, ondanks een licht hogere omzet. De warenhuisketen wees op hogere transportkosten en maatregelen die nodig waren om de overtollige voorraden kwijt te raken. Dit zette de marge onder druk en Target besloot de margeverwachting voor het hele jaar te verlagen van minimaal 8 naar circa 6 procent. Het aandeel levert bij opening vermoedelijk 25 procent in.

Ook Walmart, dat gisteren al met een tegenvallende kwartaalupdate kwam, lijkt verder te dalen. De supermarktgigant waarschuwde voor margedruk en verlaagde de outlook. De openingsindicatie is 1,6 procent negatief.

Slotstanden

De S&P 500-index sloot dinsdag 2,0 procent hoger op 4.088,85 punten. De Dow Jones-index klom 0,7 procent tot 32.654,49 punten en de Nasdaq sloot 2,8 procent hoger op 11.984,52 punten.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links