Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nettovermogenswaarde HAL stijgt

Nettovermogenswaarde HAL stijgt
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) HAL Trust heeft de nettovermogenswaarde in het eerste kwartaal van dit jaar zien toenemen. Dit bleek woensdagochtend.

De nettovermogenswaarde steeg met 311 miljoen euro ten opzichte van eind 2021 tot 13.422 miljoen euro. Dit is de waarde voorafgaand aan de betaling van het voorgestelde dividend over 2021 van 5,70 euro per aandeel. Per aandeel noteerde de nettovermogenswaarde op 154,80 euro.

Eind maart tot 13 mei zag Hal wel de waarde van de belangen in beursgenoteerde ondernemingen en de liquiditeitenportefeuille met ongeveer 100 miljoen euro onder druk staan door de turbulentie op de beurzen.

Eind maart bedroeg de beurswaarde van de minderheidsbelangen in beursgenoteerde ondernemingen, te weten Vopak, Boskalis, Safilo en SBM Offshore, nog 4,9 miljard euro tegen 4,3 miljard eind 2021. 

De kwartaalomzet van niet-beursgenoteerde ondernemingen bedroeg 1,4 miljard euro tegen 1,1 miljard euro een jaar eerder. Exclusief het effect van acquisities en op basis van constante wisselkoersen steeg de omzet van de niet-beursgenoteerde ondernemingen met 9,2 procent.

HAL zegt verder vooruitgang te boeken met het verkrijgen van goedkeuringen voor de overname van Boskalis. HAL verwacht dat alle goedkeuringen in het derde kwartaal van dit jaar binnen zijn.

Eind maart bedroeg de liquiditeitenportefeuille 5 miljard euro ten opzichte van 5,6 miljard eind 2021.

HAL sprak geen concrete verwachting uit voor de nettowinst dit jaar. Wel verwacht de investeerder dat de winst "aanzienlijk lager" zal zijn dan de winst in 2021, vanwege de winst die is gerealiseerd bij de verkoop van het belang in GrandVision in 2021.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HAL Trust 80% zegt kopen 15 stemmen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. 8ball 18 mei 2022 10:23
    Hey ABM financial news; Eind maart bedroeg de beurswaarde van de minderheidsbelangen in beursgenoteerde ondernemingen, te weten Vopak, Boskalis, Safilo en SBM Offshore nog 4,9 miljard euro tegen 4,3 miljard eind 2021 ?
    Een daling van 4,3 naar 4,9 ? dat kan alleen een journalist opschrijven, voor alle anderen is dat een stijging.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

HAL Trust

121,400 06 jul
+0,200 +0,17%
Premium

Kaspositie HAL valt hoger uit dan verwacht

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links