Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Teleurstellende resultaten ABN AMRO'

'Teleurstellende resultaten ABN AMRO'
Beeld: ABN AMRO

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO heeft in het eerste kwartaal teleurstellend gepresteerd. Dit stelde analist Flora Bocahut van Jefferies woensdag.

De nettowinst viel in de eerste drie maanden 15 procent hoger uit dan de analistenconsensus, maar de winst voor belastingen "was maar 4 procent" hoger dan voorzien. De nettorentebaten waren conform verwachting, voegde zij toe. Maar vooral de kosten vielen tegen.

De operationele kosten van de banken gingen van 1,84 naar 1,51 miljard euro, waar de consensus mikte op 1,38 miljard euro. 

ABN AMRO maakte meer kosten voor regelgeving en er werd een extra voorziening van 50 miljoen euro getroffen voor het bestrijden van witwassen. Maar ook als hiervoor wordt gecorrigeerd vielen de kosten volgens Bocahut flink tegen.

Dat de winst toch meeviel, is volgens de analist te danken aan het veel lagere bedrag dat ABN AMRO in de stroppenpot moest stoppen. Er ging 62 miljoen euro in deze pot, terwijl vooraf was gerekend op bijna het dubbele.

ABN AMRO wil in 2024 nog altijd minder dan 4,7 miljard euro aan kosten maken. De analistenconsensus zit nog op 4,8 miljard euro, benadrukte Bocahut.

Verder denkt de analist dat ABN AMRO niet voor de publicatie van de jaarcijfers met een extra beloning voor de aandeelhouder komt, ondanks dat de bank overtollig kapitaal heeft. Eerder deze maand rondde ABN AMRO een inkoopprogramma van eigen aandelen ter waarde van 500 miljoen euro af.

Jefferies heeft een Houden advies op ABN AMRO met een koersdoel van 13,00 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ABN AMRO BANK N.V. 57% zegt kopen 28 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ABN AMRO BANK N.V.

10,055 06 jul
-0,155 -1,52%
Premium

Overnamegerucht ABN Amro is typisch geval proefballon oplaten

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links