Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Twitter staat nog steeds achter deal met Musk

Twitter staat nog steeds achter deal met Musk
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Twitter staat nog steeds achter de overname door Elon Musk voor de afgesproken prijs. Dit meldde het social mediabedrijf dinsdag in een persbericht.

Musk zou inmiddels minder voor Twitter willen betalen dan de afgesproken 44 miljard dollar of 54,20 dollar per aandeel, vanwege het hoge aantal nepaccounts, meldde hij dinsdag.

Volgens Twitter is het aantal nepprofielen minder dan 5 procent van het totaal. Musk schat in dat mogelijk 20 procent of meer van de Twitter accounts nep is en eist bewijs van Twitter CEO Parag Agrawal.

Tot die tijd kan de overname niet doorgaan, aldus Musk.

"Twitter doet er alles aan om de transactie zo snel mogelijk af te ronden tegen de overeengekomen prijs en voorwaarden", zei het bedrijf dinsdag.

De deal is onderhevig aan goedkeuring van aandeelhouders en toezichthouders. Als de overname doorgaat, zou die nog dit jaar moeten worden afgerond.

Het aandeel Twitter noteert dinsdag voorbeurs 2,5 procent lager.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Twitter 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Beursverkloot 17 mei 2022 14:29
    quote:

    EuroFool schreef op 17 mei 2022 13:29:

    Natuurlijk wil Twitter nog voor die ruim $ 54 verkopen. Ze weten echt wel dat het aantal rare accounts fors hoger is dan die 5%. Als dus allerlei adverteerders gaan afhaken stort de koers helemaal in.
    Wie bedoelt u met Twitter wilt nog verkopen voor $54 per aandeel? Het huidige bestuur? Volgens mij is algemeen bekend dat zij niet veel eigen aandelen bezitten. Daar heeft Elon Musk al eens over getwitterd... Mr. Musk begint steeds meer wartaal uit te slaan. Volgens mij heeft hij een ernstig gebrek aan nachtrust (hij twittert er midden in de nacht flink op los).
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Twitter

42,520 05 aug
+1,460 +3,56%
Premium

Twitter faalt wederom

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links