Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Olieprijs stijgt verder

Olieprijs stijgt verder
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is maandag verder gestegen. Bij een settlement van 114,20 dollar werd een vat West Texas Intermediate 3,4 procent duurder. 

Vrijdag sloot de WTI-olieprijs boven de 110 dollar en werd een verlies op weekbasis weggepoetst. De olieprijzen weten zich te handhaven door het krappe mondiale aanbod. 

Zwakke Chinese macrodata wakkerden maandag de zorgen over een mondiale recessie weer aan, wat invloed heeft op de vraag naar olie. Aanvankelijk daalden de olieprijzen dan ook.

Analist Phil Flynn van Price Futures wees echter op het nieuws dat er een eind komt aan de strenge coronalockdown in Sjanghai, waar de economie weer iets van het slot gaat.

Verder bieden de pogingen van het westen om Rusland als olieproducent te isoleren steun. Dit weekend maakten Finland en Zweden bekend dat ze het NAVO-lidmaatschap gaan aanvragen. De markt vraagt zich nu af wat Rusland in reactie zal doen als de NAVO zijn militaire verbond uitbreidt met twee nieuwe leden.

Ondertussen stijgen de benzineprijzen naar een nieuw record. Analist Warren Patterson van ING wees erop dat de voorraden in de VS momenteel aanzienlijk onder het gemiddelde liggen van wat normaal is voor deze tijd van het jaar. 

"Dit reflecteert acute krapte aan de aanbodkant", aldus Patterson. 

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 jan de vakman 16 mei 2022 21:21
    Duidelijk begint zichtbaar te worden, dat het aanbod, de vraag niet meer kan bijhouden, alleen een recessie kan tijdelijk voor flink minder vraag zorgen, maar als de markt, om welke reden dan ook, weer los gaat, dan zal het aanbod tekort echt voor problemen gaan zorgen, als de energie transitie niet snel voor een oplossing zorgt!!
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links