Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Empire State index hard onderuit

Empire State index hard onderuit
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De index van de Federal Reserve van New York voor de industrie in de regio New York is in mei onverwacht hard onderuitgegaan. Dit bleek maandag uit de publicatie van de index, beter bekend als de Empire State index.

De index daalde tot 11,6 negatief, waar een plus van 16,5 was verwacht door economen. In april steeg de index nog sterk naar 24,6, na een dieptepunt van 11 negatief in maart, wat het laagste niveau in tijden was.

Vooral de index voor nieuwe orders duikelde deze maand, van plus 25 naar een min van 8,8. 

Een cijfer boven de nul betekent dat de inschattingen van een meerderheid van de geraadpleegde managers bij industriële bedrijven over de marktomstandigheden positief zijn. Een negatief cijfer wijst er op dat de beoordelingen in het algemeen genomen pessimistisch zijn.

Economen gebruiken dikwijls de eerder bekendgemaakte regionale economische onderzoeken, zoals de New York Fed index, als een indicator voor de ontwikkeling van de nationale cijfers die met een grotere vertraging bekend worden gemaakt.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links