Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

McDonald's verlaat Rusland

McDonald's verlaat Rusland
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) McDonald's heeft besloten zich definitief terug te trekken uit Rusland vanwege de oorlog in Oekraïne. Dit maakte de hamburgerketen maandag bekend, nadat het eerder al alle restaurants sloot.

Het besluit betekent dat de keten de gehele Russische portefeuille in de etalage zet. De restaurants zullen worden verkocht zonder de typische uiterlijke kenmerken van een McDonald's vestiging. 

Het vertrek uit Rusland kost McDonald's naar eigen schatting 1,2 tot 1,4 miljard dollar, waarvoor een afschrijving in de boeken wordt opgenomen. 

Het bedrijf verwijst naar de humanitaire crisis die de oorlog in Oekraïne heeft veroorzaakt en stelt dat het operationele klimaat hierdoor onhoudbaar is geworden, terwijl het bezit van de Russische restaurants ook niet meer past binnen de waarden van het bedrijf.

McDonald's herhaalde maandag de outlook voor 2022 grotendeels, maar waarschuwde wel dat de marge niet langer op circa 45 procent zal uitkomen, maar een paar procentpunt lager.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
McDonald's Corp 67% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

McDonald's Corp

252,960 01 jul
+6,080 +2,46%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links