Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europese Commissie verlaagt groeiverwachtingen

Europese Commissie verlaagt groeiverwachtingen
Beeld: EC

(ABM FN-Dow Jones) De Europese Commissie heeft de groeiverwachtingen voor dit jaar aanzienlijk verlaagd. Dit bleek maandag uit de zogeheten 'Spring 2022 Economic Forecast'. 

Het bruto binnenlands product van de EU zal in 2022 met 2,7 procent stijgen, waar eerder nog werd gerekend op 4,0 procent. In 2023 zal de groei 2,3 procent bedragen, tegenover 2,8 procent in een eerdere raming. 

De verwachtingen qua inflatie werden juist opwaarts bijgesteld. Voor dit jaar wordt gerekend op een inflatie van 6,1 procent, waarna deze in 2023 daalt tot 2,7 procent. De Commissie verwacht dat de inflatiepiek in het tweede kwartaal zal worden bereikt, waarna een geleidelijke daling wordt ingezet. 

Vóór het uitbreken van de oorlog waren de vooruitzichten voor de EU-economie een langdurige en robuuste groei", aldus de Commissie. 

De oorlog in Oekraïne zorgt volgens de Europese instelling echter voor een nieuwe uitdaging, "net nu de Unie hersteld was van de economische gevolgen van de [corona]pandemie".

Door de aanhoudende opwaartse druk op de grondstoffenprijzen, die leidt tot hernieuwde verstoringen in de aanvoerketen, en de toenemende onzekerheid, nog eens verergert door de oorlog, is de oude tegenwind, niet gaan liggen, zoals wel was verwacht, aldus Brussel.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links