Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Productie industrie eurozone daalt

Productie industrie eurozone daalt
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De industriële productie in de eurozone is in maart gedaald. Dit bleek vrijdag uit cijfers van Eurostat, het statistiekbureau van de Europese Unie.

De productie daalde op maandbasis met 1,8 procent, na een krimp van 1,7 procent in februari. Er was door economen een productiedaling van 1,0 procent voorspeld voor maart. 

Op jaarbasis produceerde de industrie in de eurozone in maart 0,8 procent minder. Hier was een daling van 0,6 procent verwacht. 

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
 1. zilvergekkie 13 mei 2022 13:17
  quote:

  suske wiet schreef op 13 mei 2022 11:11:

  Dus ECB zal nog gelijk gaan hebben .
  De consumptie gat klappen krijgen en de hoge grondstof prijzen zullen wel dalen .
  Er zit veel teveel speculatie bij de grondstoffen

  U moet de zaak omdraaien er zit veel te veel speculatie bij de valuta gecreerd door de ECB in onbeperkte mate, waardoor de burger de sigaar is
 2. forum rang 7 beleggertje2020 14 mei 2022 11:30
  Logisch toch zolang er veel zombiebedrijven blijven bestaan omdat de ECB het verrekt om de rente es echt fatsoenlijk te verhogen. Bij een hoge inflatie hoort ook een hoge rente. Doordat Zombiebedrijven maar niet failliet gaan, ontrekken ze veel personeel aan de arbeidsmarkt ! Dus onstaan er bij goede industriele bedrijven personeelstekorten en ook transportproblemen doordat vakatures in het transport onvoldoende ingevuld kunnen worden (personeelsgebrek) . Met fikse renteverhogingen komt er weer nieuw personeel beschikbaar voor de goede bedrijven waardoor er ook weer veel beter aan de vraag voldaan kan worden . Juist ja renteverhoging stimuleert de productie van juist de goede bedrijven omdat zombiebedrijven dan failliet gaan , dus echte groei plus beperking inflatie
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links