Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

OPEC verlaagt outlook groeivraag olie

OPEC verlaagt outlook groeivraag olie
Beeld: OPEC

(ABM FN-Dow Jones) De OPEC rekent erop dat de groei van de vraag naar olie dit jaar lager uitvalt dan eerder verwacht. Dit bleek donderdag uit het maandrapport van het oliekartel.

De OPEC gaat voor 2022 nu uit van een groei van de vraag met 3,4 miljoen vaten per dag. Dat zijn 300.000 vaten per dag minder dan waar het kartel in april op rekende.

"De vraag in 2022 zal naar verwachting worden beïnvloed door de aanhoudende geopolitieke ontwikkelingen in Oost-Europa, evenals de pandemische beperkingen van COVID-19", aldus OPEC.

Het kartel rekent erop dat de vraag naar olie in het tweede kwartaal met 2,8 miljoen vaten per dag groeit, waar dat in het eerste kwartaal nog bijna het dubbele was.

Eerder vandaag waarschuwde het Internationaal Energieagentschap ook al voor een vertraging.

WTI-olie kost donderdag 104 dollar per vat en daarmee 1,5 procent goedkoper dan een dag eerder.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Leon57 12 mei 2022 16:18
    Vraag naar Olie wordt structureel veel minder omdat door de hoge prijzen wereldwijd versneld over wordt gegaan op andere energie. Combineer dit met hoger aanbod daar OPEC / NON OPEC wil profiteren van deze prijzen en Rusland zijn olie vast wel tegen een discount naar "de nog resterende vriendjes " kan weggeven. Maar die "vriendjes" kunnen hun vraag maar 1 keer vervullen dus moeten andere producenten hun olie naar andere markten ipv de "Rusland vriendjes" zien te verkopen. En dus staan we mi voor een eerdaags in te zetten daling van de olie prijs die ons weer richting "normale " niveaus zal brengen.
    Dan wordt het inflatie tgv energie scenario ook minder opportuun
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links