Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: Aegon heeft reorganisatie bijna rond

Beursblik: Aegon heeft reorganisatie bijna rond
Beeld: Aegon

(ABM FN-Dow Jones) Aegon heeft in het eerste kwartaal sterker dan verwachte operationele resultaten en solvabiliteit geboekt en lijkt daarmee op koers om de reorganisatie van zijn balans ruim op tijd te halen. Dat stelde ING donderdag in een rapport.

Analist Jason Kalamboussis benadrukte het operationele resultaat van 463 miljoen euro, dat 35 miljoen euro hoger was dan de analistenconsensus. Vooral het Verenigd Koninkrijk, de internationale verzekeringstak en vermogensbeheer deden het boven verwachting.  

Aegon genereerde 385 miljoen euro kapitaal, ruim hoger dan de 286 miljoen euro die ING had ingecalculeerd. Dit was vooral te danken aan meevallende verzekeringsclaims, zowel in de VS als daarbuiten, volgens de analist.

Samen met de sterker dan verwachte solvabiliteit sterkt dit de analist in zijn overtuiging dat Aegon de kapitaalreorganisatie ruim voor het eind van 2023 zal afronden, en veel doelen al dit jaar kan realiseren. Kalamboussis sluit niet uit dat Aegon dit jaar nog een herverzekeringsdeal sluit voor zijn gesloten boek met Amerikaanse variabele lijfrentes en beschouwt die portefeuille als een opgelost probleem.

De Hongaarse desinvestering leverde netto 555 miljoen euro op, waarvan 300 miljoen wordt besteedt aan een aandeleninkoop, en 400 miljoen euro naar het eigen vermogen gaat, met aflossing van achtergestelde obligaties voor 375 miljoen euro. De solvabiliteit verandert hierdoor niet substantieel, meent ING.

ING heeft een koopadvies met een koersdoel van 6,30 euro voor Aegon. Het aandeel Aegon steeg donderdag op een rode beurs 0,3 procent naar 4,85 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aegon 79% zegt kopen 14 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. Beytse 12 mei 2022 13:23
    U vergeet dat er op Fair Value Items in Amerika 475 miljoen dollar is afgeboekt. Daarnaast is er in verband met herwaardering op te verkopen activiteiten bijna 5 miljard USD als verlies genomen bij het comprehensive income (buiten de winst-en verliesrekening). Wat er is er gaande en wat zijn de plannen?
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Aegon

4,226 01 jul
+0,098 +2,37%
Premium

Aegon profiteert niet volledig van gestegen rente

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links