Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'SBM goed op schema na sterke kwartaalomzet'

'SBM goed op schema na sterke kwartaalomzet'
Beeld: SBM Offshore

(ABM FN-Dow Jones) SBM Offshore ligt op schema met zijn jaardoelstelling, nadat het een sterke omzet heeft geboekt in het eerste kwartaal. Dit oordeelde analist Luuk van Beek van Degroof Petercam donderdag.

Van Beek ziet dat SBM al een groot deel van zijn jaardoelstelling voor de Turnkey-omzet heeft behaald in het eerste kwartaal. Het orderboek biedt bovendien goed zicht op de rest van het jaar, vooral voor de lease-activiteiten.

"We vinden het zeer bemoedigend dat het management stelt dat de margeverwachtingen voor Turnkey robuust blijven", aldus Van Beek. "Gezien de significante uitdagingen in de Aziatische aanvoerketen, is het best een sterke prestatie dat SBM de impact op de winstgevendheid heeft weten te beperken."

Hoewel deze uitdagingen volgens Van Beek voorlopig een rol blijven spelen, is het trackrecord van SBM "zeer sterk". "Dat geeft vertrouwen", aldus de analist.

Degroof Petercam handhaafde het koopadvies op SBM Offshore, maar het koersdoel ging van 23,00 naar 24,00 euro. Het aandeel daalde donderdagochtend met 0,7 procent tot 13,67 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SBM Offshore 93% zegt kopen 15 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

SBM Offshore

12,870 17:37
+0,300 +2,39%
Premium

Vorstelijk dividend bij SBM Offshore

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links