Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Van Lanschot komt met aanscherping doelstellingen

Van Lanschot komt met aanscherping doelstellingen
Beeld: Van Lanschot Kempen

(ABM FN-Dow Jones) Van Lanschot Kempen heeft in de eerste drie maanden van 2022 minder winst geboekt en een aanscherping van de doelstellingen voor de middellange termijn gepresenteerd, nadat in 2021 de vier financiële doelstellingen behaald werden. Dit bleek woensdag voorbeurs.

"Het eerste kwartaal van dit jaar kenmerkte zich door een hoge mate van onzekerheid en hoge volatiliteit op de financiële markten, mede als gevolg van de verschrikkelijke oorlog in Oekraïne en de voortdurende pandemie. Door het vertrouwen van onze klanten en de inzet van onze medewerkers bleef de netto-instroom in assets under management positief met 0,7 miljard euro, stegen de provisie-inkomsten met 18 procent en is het nettoresultaat sterk met 25,1 miljoen euro", zei CEO Maarten Edixhoven van Van Lanschot Kempen in een toelichting. 

In het eerste kwartaal boekte Van Lanschot een nettowinst van 25,2 miljoen euro. Dat was een jaar eerder 33,1 miljoen euro. Onderliggend, dat wil zeggen exclusief bijzondere posten, steeg de winst wel, van 33,7 naar 35,7 miljoen euro.

Outlook

Van Lanschot Kempen streeft op de middellange termijn naar een CET 1-ratio van 15 procent plus een 'add-on' van 2,5 procent voor overnames.  

De bank is verder van plan om in 2022 en 2023 het extra kapitaal boven een CET 1-ratio van 17,5 procent uit te keren aan de aandeelhouders, mits de toezichthouder dit akkoord vindt.

Het dividendbeleid mikt op een uitkering van 50 tot 70 procent van de onderliggende nettowinst. Deze doelstelling is ongewijzigd.

Verder wil Van Lanschot een efficiencyratio van 70 procent en een rendement op CET 1 van 12 procent 'through-the-cycle'.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Van Lanschot Kempen NV 64% zegt kopen 11 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Van Lanschot Kempen NV

26,850 24 mrt
-0,700 -2,54%
Premium

Van Lanschot trakteert aandeelhouders opnieuw

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links